Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking best i tam kamp

Det var sjansefattig og jevnt. Men Viking stakk av med det som talte på Stavanger stadion.

Bak 2-0-seieren over Vålerenga skjulte det seg også et lite spillemessig overtak til gjestene i den sterke vinden. Men foran Frode Olsen skjedde det ganske lite bortsett fra sju cornere.

- Viking scoret på to av tre tidlige sjanser. Det preget resten av kampen. Vi fikk aldri det målet vi trengte. Derfor ble vi jagende i resten av kampen. I tillegg var spillet vårt for unøyaktig, sa Kjetil Rekdal.

Viking-trener Kjell Inge Olsen satset på kynisme og godt organisert spill mot Vålerenga.

- At Vålerenga hadde mest av spillet gjorde ikke så mye etter at vi fikk to tidlige mål, sa Olsen.

- Jeg hadde innstilt meg på flere scenarier etter tre kamper. Dette, at vi står med sju poeng, var et av dem, sa en fornøyd Olsen.

Pangstart

Hjemmelaget fikk en drømmestart med 1-0 tidlig. Trygve Nygaard bredsidet et Peter Kopteff-innlegg i mål etter bare ni minutter. Så tabbet Vålerenga-forsvaret seg ut kvarteret senere.

Målsugne Erik Nevland reagerte hurtig og satt ballen mellom beina på Øyvind Bolthof og inn til 2-0.

Målscorer Nygaard og Brede Hangeland framhevet seg mest hos vertene. Veteranen Kjetil Rekdal viste at alderen ikke hemmer så mye. Han framsto som Vålerengas bestemann.

Vålerenga har dermed null mål og null poeng etter sine to bortekamper der laget har vært fullt på høyde med motstanderen. Og savnet av en stabil målgjører på topp kan koste klubben dyrt.

I dag sprudlet verken Viking eller oslolaget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media