Viking best i vest tross sjansesløseri

Ørnskov fikset seier mot Brann.

(Dagbladet): Viking - Brann 2-1

Martin Ørnskov sørget for at Viking er best i vest med sin matchvinnerscoring hjemme mot Brann.

Hjemmelaget startet kampen bra, og tok ledelsen etter bare halvannet minutt da et Vidar Nisja-skudd skiftet retning i et Brann-ben og gikk forbi en utspilt Jørgen Aarre Mohus.

Gjestene fra Hordaland hadde lite å by på innledningsvis, og de tilreisende måtte vente helt til slutten av første omgang før de røde skapte sin første reelle mulighet.

Brann, anført av Kristoffer Larsen, kontret og nevnte Larsen skjøt fra skrått hold omtrent tyve meter fra mål. Rune Almenning Jarstein var imidlertid med på leken og slo ballen til corner.

Viking skapte noen farligheter mot slutten av omgangen, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Ti minutter ut i andre omgang burde Veton Berisha økt Viking-ledelsen. Berisha var helt alene med Mohus og prøvde å runde reservekeepere. Mohus kjempet seg tilbake, men Berisha chippet ballen over ham og mot mål. Dessverre for Viking gikk skuddet i nettveggen.

Bare minuttet etter utlignet Brann.

Bentley og Huseklepp kombinerte fint på høyresiden, og sistnevnte slo ballen inn i feltet. En uheldig Johan Lædre Bjørndal prøvde å avskjære innlegget, men var uheldig og sklei ballen i eget mål.

Fem minutter etter kom scoringen som sørget for Viking-seier.

Ørnskov møtte ballen på første stolpe på en Viking-corner og stusset lærkula i mål. Viking skapte flere store sjanser mot slutten av kampen, men klarte ikke score flere mål på eget gress.

De to målene holdt imidlertid til 2-1-seier og tre poeng. Viking er nå best av vestlands-lagene på Tippeliga-tabellen.