Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking best, men Tromsø stjal alle tre poengene

Viking var kanskje det beste laget, men nok en sen scoring førte til at Tromsø tok med seg alle tre poengene fra Stavanger. 

Viking-Tromsø 1-2: Viking-forsvarer Michael Ledger var uheldig å laget selvmål i første omgang mot Tromsø. Kampen endte til slutt 1-2 til bortelaget.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Viking-Tromsø 1-2: Viking-forsvarer Michael Ledger var uheldig å laget selvmål i første omgang mot Tromsø. Kampen endte til slutt 1-2 til bortelaget. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Viking-Tromsø 1-2 (0-1)

Det ble en hard batalje da Viking tok imot Tromsø til dyst torsdag kveld i typisk vestlandsvær.

Publikum hadde kledd seg godt, og trukket godt oppunder taket.

Det har vært en tøff vinter for Viking. Dårlig økonomi har ført til at de ikke har hatt mulighet til å bruke penger på nye spillere, mens de blant annet mistet Abdisalam Ibrahim gratis til rivalen Vålerenga like før seriestart.

Likevel virker det som om den nye treneren Ian Burchnall har noe positivt på gang med flere spennende spillere, og det som kanskje kan være heldig for Viking under årets sesong er at publikum ikke forventer gull og grønne skoger.

Men de hadde kanskje forventet at de skulle få tid til å riste vannet av paraplyen og sette seg ned før de fikk en smell i mot.

For etter bare seks minutter ble Tromsøs Magnus Andersen spilt fri på høyresiden. Han slo et lavt innlegg inn foran mål, som Viking-forsvarer Michael Ledger var uheldig å sklei inn i eget mål.

Viking gikk på et 0-1-tap borte mot Vålerenga i første serierunde, mens Tromsø reddet ett poeng på overtid mot Brann hjemme i Tromsø. Viking var derfor ekstra revansjesugne, og med fire unge spennende spillere fremme i banen, begynte energien og engasjementet etter hvert å ta seg opp.

Stavanger-laget var positive og hadde mange gode bevegelser, men kom ikke nærmere i første omgang enn da kaptein Andre Danielsen smalt et frispark i tverrliggeren like før pause.

Viking hadde vunnet tre kamper på rad hjemme mot Tromsø, og om det skulle bli en fjerde var Tippeligaens yngste trener Ian Burchnall (34) nødt til å si noen velvalgte ord i garderoben.

«Keep it up», har han kanskje sagt på sin gode engelsk. For det var nettopp det Viking gjorde i andre omgang, og etter 14 minutt fikk de lønn for strevet.

Claes Kronberg kom seg fri på høyresiden, slo et perfekt innlegg til Julian Ryerson som på vakkert vis kunne heade ballen forbi en utspilt Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.

Like etter kom kanskje årets bom i Eliteserien. Et hardt innlegg ble slått mot bakerste stolpe. Der ventet en umarkert Robin Shroot som bare skulle bredside ballen i mål, men på uforklarlig vis klarte han å spille ballen bakover i feltet.

Alle tre poengene skulle likevel gå nordover, for da innbytter Gjermund Åsen dro seg fri i det 90 minutt og satte ballen forbi Iven Austbø i Viking-målet, var det ingen vei tilbake.

Kanskje en litt ufortjent seier, men likevel viktig for Tromsø. For Viking var det positivt, og om de klarer å omsette sjansene til mål kan det bli bra.