Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking best på Nadderud

Viking slo Stabæk 2-0, passerte dem på tabellen og klatret til bronseplass i eliteserien søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjorde de etter en sjelden scoring av venstreback Thomas Pereira og en annen av innbytter Jørgen Tengesdal i hver sin omgang.

Stabæk manglet på sin side tre spisser, og erstatterne klarte ikke å fylle tomrommet. Blant annet stilte de med debutant Mads Clausen fra start.

Med mange og urutinerte spillere på banen samtidig sier det seg selv at Stabæk fikk det tungt.

Det var også tidligere Stabæk-spiller, nå Viking-keeper Frode Olsen inne på.

Da Olsen forlot Stabæk til fordel for Sevilla etter 1998-sesongen var det fullt av etablerte, erfarne stjerner på Stabæk.

- Det er blitt et annerledes lag. Da jeg var her var vi mange rutinerte på laget. Nå er situasjonen en annen, sa Olsen, som synes det var helt greit at alle tre poengene ble med hjem til Stavanger.

- Jeg synes vi hadde full kontroll i første omgang, og vi er mye bedre enn Stabæk, mente landslagsmålvakten.

Dabbet

Kampen på Nadderud startet i høyt tempo, men muligens gjorde varmen at det dabbet kraftig av etter hvert ut over i 1. omgang.

Viking tok ledelsen etter 20 minutter. Det var Bjarte Lunde Aarsheim som fant Trygve Nygaard med en stikker ute på kanten. Nygaard slo ballen fint inn foran mål og der dukket en frispilt Pereira opp på halvdistanse og satte ballen enkelt i mål.

Viking var det beste laget før pause. Etter hvilen kom Stabæk mer med uten at det ble scoring av det. De ble for unøyaktige, ikke minst i finishen og den siste pasningen.

Viking scoret derimot. Jørgen Tengesdal kom inn for Erik Nevland i 1. omgang, og han markerte seg straks med et par store sjanser, blant annet med en avslutning i tverrliggeren.

Tengesdal ble da også mannen bak 2-0-målet etter et innlegg fra Vikings bestemann Peter Kopteff. Hos et blekt Stabæk var som vanlig midtbanemotor Martin Andresen best.

(NTB>