Viking-bragden

STAVANGER (Dagbladet): Magiske Erik Nevland var konge over Chelsea. - På høyde med Rosenborg, skriver Dagbladets kommentator.

Kanskje Chelsea skal bli farmerlaget vårt, spøkte styreformann Ole Rugland.

Og Benny Lennartsson så ut til å elske Viking som klubben i sitt hjerte, sjøl om han innerst inne er en bitter mann. For suksesstreneren er sjef på oppsigelse.

- Nå skal jeg hjem og nyte en god årgangsvin, sa Benny.

Viking gikk tøft ut og satset på kontringer og dødball. På topp var Nevland like frekk og giftig som han er på sitt beste.

Enorm innsats

- I dag hadde vi en enorm viljestyrke og innsats. Der kan lag som Chelsea også lære av oss, sa Nevland.

Og bak i forsvar ruvet Brede Paulsen Hangeland. Han tok alt som kom og ga ikke stjernespilleren Jimmy Floyd Hasselbaink mange centimeterene å boltre seg på.

Ingen trodde det var mulig å score fire mål mot Chelsea. Men i går kjempet alle som om det gjaldt livet, og feterte stjerner fra Londons beste strøk lusket skamfulle av banen.

Landslagskeeper?

- For en moral, for en fantastisk innsats - jeg bøyer meg i støvet, sa keeper Frode Olsen, som nok styrket sitt landslagskandidatur i går.

Fintspillende Chelsea måtte gi tapt for sliterne fra Stavanger. Zola og Jesper Grønkjær lurte noen blå Vikinggutter trill rundt noen ganger. Men Viking var uhyre effektive og farlige på alle kontringer og dødballer.

- Nå er det sinnssykt viktig at vi nullstiller oss og klarer å yte maksimalt også mot Odd på mandag. Vi skal ha medalje i år, sa fornuftige Frode Olsen, uten at det dempet festen i Stavanger. For i natt danset fansen i Vågen og spillerne var større stjerner enn pundmillionærene fra London.

En bragd

Midtbanemotoren Erik Fuglestad var over seg av begeistring:

- Dette er en bragd i norsk fotballhistorie. Jeg kan ikke tro det. Vi har scoret fire mål mot et verdenslag. Har vi slått Chelsea kan vi slå alle.

Chelsea stilte med sine beste menn. Zola, Hasselbaink, Petit, Stanic, Grønkjær - de var der alle sammen - men til ingen nytte.

- Dette er det største i Vikings historie, sa Vikings administrerende direktør Bjarne Berntsen til Sky Sports etter kampen.

SEIERSMÅLET: Erik Nevland har akkurat satt ballen bak Chelseas keeper Carlo Cudicini og sendt Viking til himmels. Det var hans andre mål i kampen - og sørget for at Chelsea sensasjonelt ble slått ut av UEFA-cupen. - Jeg ble kjempeglad da jeg så ballen gå i nettet, konstaterte en nøktern Nevland etter kampen.
SLUTTER PÅ TOPP: Benny Lennartsson jublet hemningsløst, og fikk hele Stavanger stadion i ryggen: - Benny, du må ikke slutte, runget det.