Viking brøyt gammel Haugesund-forbannelse: - Det var sykt deilig

Første seier siden 1998.

• Haugesund - Viking 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Viking hadde en voksen oppgave borte mot vestlandsrival Haugsund. Ikke siden 1998 hadde siddisene dratt hjem med tre poeng i baklomma.

Vinden snudde Det blåste kraftig i Haugesund - noe vi fikk se allerede etter fire minutter. Kristoffer Haugen slo en corner - som vinden plutselig tok tak i og sendte rett i tverrliggeren.

Og Viking fortsatte presset. Åtte minutter var gått da Yann-Erik de Lanlay sendte bortelaget i ledelsen.

Det var Thorsteinsson som fikk ballen ved cornerflagget. Islendingen dro seg inn i sekstenmeteren og slo ballen ut i sekstenmeteren til de Lanlay.

Vingen var iskald og styrte ballen i mål. 

Store sjanser Haugesund kriget seg inn i kampen etter åpningsmålet. Bare marginaler og uflaks gjorde at de ikke utlignet etter 28 minutter. En corner landet i beina til en Haugesund-spiller på fem meter -  men skuddforsøket ble blokkert i siste liten.

Like etter viste Simon Diedhiou at han er vanskelig å hanskes med. Midtbanespilleren greide å vende opp etter et oppspill - men skuddet  fra seksten meter sto ikke i stil til de lekre detaljene han viste fram først.  CM-spillere vil nok huske det gamle utrykket «row Z».

Presset på Hvitrøyene fortsatte å presse på etter hvilen. Viking-keeper Austbø vartet opp med en lekker reaksjonsredning på skuddet fra Alexander Stølås etter 62 - og på den påfølgende corneren var Myrestam millimetere fra å styre ballen i nettet.

Sjansen som normalt ville gitt ett mål.

 FEIRET:  Viking-spillerne jubler etter 0-1 målet mo Haugesund. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Viking-spillerne jubler etter 0-1 målet mo Haugesund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men ikke i dag.

I stedet for at Haugesund utlignet, avgjorde innbytter Bödvarsson kampen for Viking. Islendingen styrte inn et innlegg fra innbytter Magne Hoseth.

Dermed brøyt Viking forbannelsen og tok tre viktige poeng. For Haugesund ble det en ny tung kveld. Det var hvittrøyenes tredje strake tap.

- Helt konge. Det er første gang jeg har dratt til Haugesund og fått seier. Det var en krig fra begynnelse til slutt, men det er likt for begge lag. Det er sykt deilig.  Det er en vanvittig entusiasme i hele laget. Det er bare morsomt om dagen, sier målscorer de Lanlay til C More etter kampen.