Viking-direktør som trenervikar

Viking-direktør Bjarne Berntsen skal vikariere for en syk Benny Lennartsson fram mot seriestart. Les siste nytt fra norsk fotball.

Det var trener-Benny selv som plukket ut Bjarne Berntsen som sin egn vikar. Viking-treneren ligger fortsatt på sykehuset med lungebetennelse. Der vil han ligge i minst én uke til.

Spillerutvikler Geir Lunde har i to uker fungert som Viking-trener, men Lennartsson mener Lunde mangler erfaring fra toppfotballen.

- Benny mener at Bjarne er den beste løsningen, og det er helt greit for meg. Jeg har uansett levert varene i de ukene jeg har fått prøvd meg, sier Lunde til Rogalands Avis.

- Dette var overhodet ikke i mine tanker, men Benny hadde et sterkt ønske om at jeg skulle ta over ledelsen, sier Berntsen.

- Geir har gjort en god jobb. Vi utfyller hverandre godt, og skal nå samarbeide for å løse dette på en best mulig måte.

De to har i tillegg med seg Lars Gaute Bø som assistent.

Tihinen får hvile

Hannu Tihinen fikk innvilget noen ekstra fridager etter at overgangen til West Ham gikk i vasken. Det meste tydet på at finnens Viking-tid var over, men da Premier League-klubben og Viking satte seg ved forhandlingsbordet for å få til en handel, ble ikke partene enige. Tihinen trener med Viking igjen i ettermiddag eller i morgen, skriver Stavanger Aftenblad.

Bryne tapte kampen om Berg

Bryne ville gjerne hatt Runar Berg på lån fra Venezia, men tapte kampen med Lyn. - Jeg snakket med Runar et par ganger. Både han og vi var veldig interessert i et samarbeid, men vi hadde ingen mulighet til å vinne duellen mot Lyn. Totalpakken ble rett og slett for dyr, sier Bryne-leder Kjell Madland til Rogalands Avis. Bryne skal teste finnen Tommi Kautonen under Spania-oppholdet denne uka. 30-åringen kan brukes både som venstreback og midtstopper.

Mossestopper legger opp

Carsten Johansen har bestemt seg for å legge opp - umiddelbart. Grunnen er at 31-åringen ønsker å prioritere en «sivil» jobb. Han fikk innvilget sin «søknad» hos mossetrener Knut Thorbjørn Eggen om å legge bort fotballskoa med en gang, til tross for at han hadde ett år igjen av kontrakten. - Jeg har den siste tiden tenkt veldig mye på den jobbingen jeg skulle begynne med etter at kontrakten gikk ut. Det har tatt mye energi, og derfor spurte jeg om mulighet til å få avslutte tidligere, sier Johansen.

Brann har penger til treningsleir

Nå tyder det meste på at det blir Brann-treningsleir i England fra 26. mars til 6. april. På kveldens styremøte i Brann får sportssjef Arne Møller trolig lov til omprioritere penger i budsjettet. Brann-direktør Bjørn Dahl har tidligere stått på at oppholdet ble avlyst dersom ikke klubben hadde fått inn kroner på spillersalg. - Vi har jobbet intenst med å få til et opplegg som på alle måter er holdbart. Til syvende og sist blir det opp til styret å gi klarsignal. Det håper vi å få, sier sportssjef Arne Møller.