Viking-fansen ønsker seg Hareide

Mener Röslers avgang var nødvendig.

TRENGTE FORANDRING: Viking-fansen synes resultatene var for dårlige med Uwe Rösler. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet
TRENGTE FORANDRING: Viking-fansen synes resultatene var for dårlige med Uwe Rösler. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Uwe Rösler er ferdig i Viking, og etter en 10. plass i Tippeligaen er det ikke mye sorg å spore hos supportergruppa Vikinghordene.

- Det var nødvendig. Rösler er sikkert en god trener. Men han har ikke fungert i Viking. Det har slått feil ut, sier Vikinghordene-leder Geir Inge Fiskebekk til Dagbladet.

Hareide ønsket
Nå skal Viking ha ny trener og fanslederen er klar på hvem han ønsker seg.

- Ja, mitt personlige ønske er selvfølgelig en type som Åge Hareide, eller Jan Jönsson. Og det må bli han som er ledig, sier Fiskebekk.

Hareide er veldig ledig, selv om han tygger på et tilbud fra en svensk superettanklubb og er blitt koblet til Rosenborg som Erik Hamrén-erstatter.

- Jeg tror Hareide er treneren som kan få det til med Viking, han har både erfaring og kunnskap.

Ingen spillestil
Supporterlederen mener spillerne må ta noe av skylda for sesongens svake resultater under Rösler

- Jeg føler at spilerne ikke har gjort det han ville. Samtidig har Rösler gjort det for komplisert, for mange faktorer i spillet. Han klarte ikke å få til en klar spillestil, sier Fiskebekk.

- Er dette en gledens dag for supporterne?

- Både og. Det er aldri gøy å sparke noen, og vi synes Uwe har vært en kanon kar overfor supporterne. Det er beklagelig og nødvendig, sier supporterlederen.

Med en ny trener håper Viking-fansen å tenke høyt om blåtrøyene høyt på tabellen i sesongen 2010.

- Målet må være medalje. Viking skal være en topp 3- eller topp 4-klubb hvert år. Det er der vi skal være. Det var der Rösler sviktet, og ingenting hadde vært bedre om han klarte det.

Kjempekar
- Hva er ditt beste Rösler-minne?

- Jeg husker gode fotballkamper, Rösler er en kjempekar personlig. Men vi slo ikke Chelsea med han, sier Vikinghordene-sjefen.

FANSENS FØRSTEVALG: Tidligere landslagssjef Åge Hareide er ønsket av Vikings supportere. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FANSENS FØRSTEVALG: Tidligere landslagssjef Åge Hareide er ønsket av Vikings supportere. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer