KONTRAKTSLØS: Bengt Sæternes fikk ikke ny kontrakt med Vålerenga og er ledig på markedet. 
Foto: HANS ARNE VEDLOG
KONTRAKTSLØS: Bengt Sæternes fikk ikke ny kontrakt med Vålerenga og er ledig på markedet. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

Viking-fansen vil bla opp 400 000 for Sæternes

- Jeg er veldig beæret, sier VIF-spissen.

Viking-fansen vil gjerne ha Bengt Sæternes (35) til klubben. Supporterklubben er villig til å betale 400.000 kroner for å få spissen til Stavanger.

Sæternes fikk ikke fornyet kontrakt med Vålerenga etter årets sesong. Han har ikke bestemt seg for hvor han skal spille neste år.

Vikinghordene har nesten én million kroner på bok og ønsker å bruke rundt halvparten for å hjelpe Viking, skriver Stavanger Aftenblad.

- Viking har uttalt at de ønsker å hente en stor og sterk spiss som kan komme inn mot slutten av oppgjør. Da mener vi Sæternes er rett type. Egersunderen har vist at han fortsatt fungerer i Vålerenga. Dessuten er han lokal. Det betyr mye for oss, sier supporterleder Geir Inge Fiskebekk til avisen.

Sæternes er overrasket over at fansen er villig til å bruke pengene sine på ham.

- Dette har jeg ikke opplevd før. Og må si at jeg er veldig beæret. Jeg mener selv jeg har et par år igjen av karrieren og har vært i dialog med flere klubber. Jeg har ikke snakket med Viking, men vil bruke tiden fram til nyttår for å bestemme meg, sier 35-åringen.

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, er glad for fansens initiativ.

- Det er både flott og viktig at Vikinghordene engasjerer seg mer aktivt i klubben utover det å være en stemme på kampene, sier han.

- Hvordan ser du på dette konkrete tilbudet om økonomisk hjelp fra dem?

- Dersom Viking hadde bestemt seg for at de ville gå for Sæternes, ville et slikt bidrag hjulpet veldig. Uansett måtte styret tatt en slik avgjørelse ettersom det handler om ekstern finansiering, sier Østenstad, som påpeker at Viking selv må bestemme hvilke spillere som skal til klubben.

(NTB)