Viking får liten støtte fra NFF

Men Østenstad tror på FFK-betaling for Jørgen Horn.

GOD DIALOG: Egil Østenstad sier Viking har en ryddig dialog med Fredrikstad, og tror på en løsning alle kan bli fornøyd med. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
GOD DIALOG: Egil Østenstad sier Viking har en ryddig dialog med Fredrikstad, og tror på en løsning alle kan bli fornøyd med. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Jørgen Horn skrev i dag kontrakt med Fredrikstad. Viking mener de har rett til kompensasjon fra FFK.

Fredrikstad mener på sin side at spilleren står fritt til å skrive under for dem siden arbeidsforholdet hans til Viking ble avsluttet i høst. Horn sa opp stillingen sin i Viking i oktober, etter at det ble kjent at han hadde tilbragt en natt på politiets glattcelle for andre gang på to måneder.

Dersom klubbene ikke kommer til enighet, vil Norges fotballforbund måtte avgjøre saken. Forbundet er i dialog med Viking, og vil derfor ikke kommentere denne saken spesifikt.

Men på generelt grunnlag sier informasjonssjef Svein Graff i NFF følgende til Dagbladet:

- Når en spiller og en klubb i fellesskap blir enige om å avslutte et arbeidsforhold, er det vanskelig for klubben å påberope seg rettigheter i ettertid.

Foreløpig forsøker Viking å henstille til Fredrikstad om å betale dem for noe av det de har investert i Horn.

- Vi har en dialog gående med Fredrikstad. Den er ryddig og fin, sier han til Dagbladet.

- Krystallklart Fredrikstad virker enn så lenge ikke veldig innstilt på å betale Viking for å ansette midtstopperen.

Styreleder Svein Johannessen i Fredrikstad FK sier klubben har blitt forevist et brev fra fotballforbundets juridiske avdeling som bekrefter at Horn er fristilt fra kontrakten.

- Vi hadde dette oppe på styremøte i går. Vi oppfatter brevet fra forbundet som krystallklart på dette punktet, sier Johannessen.

Dagbladet kjenner til at NFF forholder seg til at Viking og Horn avsluttet arbeidsforholdet i høst.

- Forandrer ikke noe Østenstad mener like fullt at Viking har krav på en kompensasjon fra Fredrikstad.

- Vi har mottatt dette brevet fra forbundet, som jeg oppfatter som er sendt ut på initiativ fra Niso, men det forandrer ikke noe for oss. Vi mener Viking har rettigheter i Horn på bakgrunn av overgangsreglementet og avtaler med spilleren, sier han.

- Hva kan du si om disse avtalene?

- Jeg sikter til flere avtaler. Både overgangsavtalen mellom Vålerenga og Viking, spillerkontrakten mellom Jørgen og Viking og oppsigelsen som var skriftlig. Men jeg ønsker ikke å gå i detaljer om disse avtalene.

Østenstad sier de har fått støtte på sitt standpunkt etter å ha søkt råd. Men han medgir at dette er en sak som kan ses fra flere sider.

- Dette er ikke svart-hvitt eller klokkeklart med to streker under svaret, sier Østenstad.

Tror på løsning Han er også tydelig på at Viking ikke har noe ønske om å lage trøbbel for Jørgen Horn i en videre fotballkarriere.

- Vi har verken ønsker, lyst eller ambisjoner om å hindre ham i å spille fotball. Men det er tross alt investert betydelige midler i en spiller som vi regnet med at skulle spille i Viking i flere år framover.

Østenstad mener det ikke er noen stor dramatikk i saken, og er sikker på at alle parter ønsker at dette løser seg til et felles beste.

SKREV KONTRAKT I DAG: Jørgen Horn skrev kontrakt med FFK i dag. Han sa opp i Viking i oktober. 
Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix
SKREV KONTRAKT I DAG: Jørgen Horn skrev kontrakt med FFK i dag. Han sa opp i Viking i oktober. Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix Vis mer