Viking-fest da Vålerenga sprakk

STAVANGER (Dagbladet): Vålerenga hadde full kontroll og alle tre poengene i en time, men så overtok Viking fullstendig. Målene trillet inn, og det ble en halvtimes fotball-glamour på Stavanger stadion.

Sundgot senket Start i 90. minutt

Glimt-duo senket Odd

Rekdal: Det glipper for oss

Live-referat fra alle kampene

Tabellen

Fakta fra Tippeliga-runden - Vi trenger tid, men kommer fryktelig når det først løsner, forklarer Viking-trener Benny Lennartsson. Han berømmer sine unge spiller for en enorm arbeidsvilje, sjøl om laget sliter tungt i en time.

I en time var det kjedelig på Stavanger stadion. Vålerenga rygget og håpet å sikre 0-1-seieren. Viking lempet høye baller framover, der Vålerenga-stopperne Erik Hagen og Knut Henry Haraldsen ryddet opp i stor stil.

- Viking ble for gode etter hvert. Vi slapp inn noen rare mål, og skapte for lite sjøl. Det er mest skuffende, forklarer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Dermed må Vålerenga gi fra seg Oslo-tronen og tabelltoppen til erkefiende Lyn. Mens Viking viser at laget er å regne med i toppen.

- To av våre ledende spillere er skadet. Det er godt gjort å rulle rundt med Vålerenga i en slik situasjon, sier Benny Lennartsson, og tenker på langtidsskaden til Bjarte Ludne Aarsheim og Erik Nevlands hanglende kne. I går prøvde Nevland seg i en knapp time, men fikk raskt ispose på kneet da han måtte gå ut.

Byttene på Viking satte mer fart i laget, og ballen ble spilt mer langs bakken. Peter Kopteff er trollmann med ballen på venstrekanten, og endelig viste midtbanespillerne at de kan mer enn å rydde opp rundt midtsirkelen.

Brede Hangeland hang høyest på et frispark og scoret sitt første mål for Viking. Så sørget talentene Kopteff, Hannes Sigurdsson og og Tom Sanne for flere mål og Viking-festen var fullkommen.

Kjetil Rekdal har drillet defensiv organisering i Vålerenga-laget. Før turen til Stavanger hadde laget da også bare sluppet inn ett mål.

- Det er ikke snakk om en sprekk. Men Viking får noen raske mål, det glipper for oss. Men det var en fortjent seier til Viking, vi må skjerpe oss skikkelig før neste kamp, sier Rekdal.

RUNDSPILTE VIF: Vikings Peter Kopteff løper fra Vålerengas Johan Arneng.