SATSER UNGT: Ingen klubber i Norge har flere aldersbestemte landslagspillere enn Viking. Yann-Erik de Lanley og Valon Berisha er to spillere fra klubbens eget akedemi som fikk sitt store gjennombrudd i år. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
SATSER UNGT: Ingen klubber i Norge har flere aldersbestemte landslagspillere enn Viking. Yann-Erik de Lanley og Valon Berisha er to spillere fra klubbens eget akedemi som fikk sitt store gjennombrudd i år. Foto: Marius Knutsen / SCANPIXVis mer

Viking fikk 10 millioner til talentsatsing

- Kommer til å gjøre talentsatsningen enda bedre.

Viking bruker årlig over 5 millioner kroner på talentsatsing. Nå får klubben 10 millioner fra en bank for å styrke satsingen mot unge ytterligere.

Siddisene får bruke 2 millioner kroner årlig de neste fem årene. Banken må godkjenne bruken av dem.

- Denne sjenerøse gaven fra SR-Bank kommer i tillegg til det vi allerede bruker på talentsatsingen. Dette sikrer at den kommer til å bli enda bedre i årene som kommer, sier administrerende direktør i Viking, Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad.

Viking har som mål at klubben skal være den beste toppklubben på spiller- og trenerutvikling. Ingen klubber i Norge har flere aldersbestemte landslagspillere enn Viking.

- Måten Viking organiserer satsingen på, og resultatene den har gitt, ser veldig lovende ut. Vi hadde ikke gått inn på en så stor satsing ellers, sier kommunikasjonsdirektør i SR-Bank, Thor-Christian Haugland.

(NTB)