Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking fikk bank i La Manga-finale

Tapte fortjent 0-3.

Viking var sjanseløse i finalen i La Manga-cup mot ukrainske Sjakhtar Donetsk og tapte fortjent 0-3.

Siddisene fikk en marerittstart mot sine overmenn. Allerede etter 11 minutter dro Fernandinho seg løs og banket ballen i stolpen og inn bak en sjanseløs Thomas Myhre.

Seks minutter etter doblet brasilianeren Sjakhtars ledelse.

Viking kom seg etter kalddusjen og yppet seg i den siste halvdelen av første omgang, men ukrainerne hadde stort sett god kontroll på Uwe Röslers elever.

I annen omgang fortsatte Sjakhtar å dominere. Etter 71 minutter stupheadet Oleksandr Gladkij inn 3-0 og punkterte kampen. Sjakhtar gjorde hele seks bytter etter pause, uten at laget ble svekket merkbart.

- Sjakhtar spiller i en annen liga enn oss. Det er første gang vi møter et lag som spiller permanent i mesterligaen. Det var stor forskjell på pasninger, tempo og taktikk, sa Viking-trener Rösler til TV 2.

På overtid kunne Alexander Ødegaard pyntet på resultatet, men spissen ble presset såpass at skuddet fra kort hold gikk over.

Dermed endte Viking på annenplass i La Manga-cup og innkasserte 80.000 kroner i pengepremie.

SE HOPP: Trond Erik Berthelsen og de andre Viking-spillerne måtte bare innse at Sjakhtar Donetsk-spillerne var best i La Manga-finalen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SE HOPP: Trond Erik Berthelsen og de andre Viking-spillerne måtte bare innse at Sjakhtar Donetsk-spillerne var best i La Manga-finalen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media