Wales - Sveits

Viking-flopp reddet Wales

Det så lenge ut som Sveits skulle stikke av med seieren mot Wales, men da dukket plutselig en tidligere Viking-spiller opp.

KLASSE: Tidligere Viking-spiss Kieffer Moore stanget inn utligningen for Wales. Foto: Tolga Bozoglu/Wales
KLASSE: Tidligere Viking-spiss Kieffer Moore stanget inn utligningen for Wales. Foto: Tolga Bozoglu/Wales Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wales - Sveits 1-1 (0-0)

I 2016 ble Wales den store EM-overraskelsen og gikk helt til en imponerende semifinale. Sveits tapte ikke en eneste kamp i samme mesterskap, men måtte reise hjem uten avansement fra gruppespillet.

Lørdagens dyst ble av jevnspilte slaget i Baku. Sveits styrte som forventet kampen, men begge lag kom seg til gode muligheter uten å få uttelling i første omgang.

Fire minutter ut i andre omgang fikk endelig Sveits hull på byllen. Innlegget fra Liverpool-spiller Shaqiri falt ned foran mål. Der var Sveits-spiss Embolo sterkest og headet ballen i nettet fra kort hold.

Det så lenge ut som ledelsen skulle holde helt inn, men 17. minutter før fulltid dukket tidligere Viking-spiller Kieffer Moore opp og stanget inn 1-1.

- Lukter mål

Allerede etter femten minutter kunne Wales tatt ledelsen. Manchester United-spiller James dro seg fint fri på venstresiden og hodestøtet fra Moore nærmet seg mål, men et tigersprang fra Sommer i Sveits-buret hindret scoring.

- Vi må berømme bevegelsene til Bale og Moore, sa Melissa Wiik i NRK-studioet om hendelsen.

Sveits tok deretter over banespillet, og spilte seg til flere gode målsjanser.

På overtid av første omgangen burde Haris Seferović sendt Sveits opp i ledelsen, men angriperen satt ballen utenfor fra fem meter. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

- Det lukter mål av Benfica-spissen, mente Aleksander Schau i pausen.

VEKKER OPPSIKT: Wales er i gang med EM, men det er lagbildet i forkant av kampen mot Østerrike som har fått mest oppmerksomhet så langt. Video: NTB Vis mer

Nervepirrende

Da andre omgang ble sparket i gang var kampen helt åpen, men sveitserne gikk i strupen på Wales.

Borussia Mönchengladbach-spiss Breel Donald Embolo trengte bare fire minutter for å sende Sveits opp i 1-0. Xherdan Shaqiri slo ballen inn i boks og der viste angriperen sin store styrke.

Waliserne ga seg ikke, og når kampuret viste 73. minutter stanget Kieffer Moore inn 1-1.

- Det er mye nerver i kampen nå, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter utlikningen.

Målscorer-Moore fikk ni kamper i Eliteserien for Viking, men maktet ikke å notere seg for mål. I dag kunne han juble etter å ha satt inn Wales sin første scoring i EM.

Fire minutter før slutt satte innbytter Mario Gavranovic ballen i mål med sin første berøring, men scoringen til Sveits ble annullert av VAR for offside.

Sveits spilte seg til mange gode muligheter i sluttminuttene, men maktet ikke å overliste Danny Ward i Wales-buret.

Dagens resultat betyr at gruppe A er helt åpen etter første kampdag. Italia topper gruppa med tre poeng, etterfulgt av Sveits, Wales og Tyrkia.

Innbyrdes hadde disse to landene møtt hverandre fire ganger før dagens dyst. Det skjedde i EM-kvalifiseringen foran EM i 2000 og 2012.

De tre første kampene endte med seier for Sveits, mens Wales vant 2-0 forrige gang lagene møttes tilbake i 2011. Aaron Ramsey og Gareth Bale scoret målene for Wales i den kampen, og begge to var med fra start i dagens kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer