Viking forbi bortesvakt Molde

Ørnskov matchvinner med sitt første tippeligamål.

MATCHVINNER: Martin Ørnskov (nr. to f.v.) ble matchvinner for Viking mot Molde. Foto: Digitalsport
MATCHVINNER: Martin Ørnskov (nr. to f.v.) ble matchvinner for Viking mot Molde. Foto: DigitalsportVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Molde 1-0.

Mye sto på spill da Åge Hareide og Viking kunne ta i mot Ole Gunnar Solskjær og et svekket Molde-lag.

Uten ureddheten og farta til Joshua Gatt og overblikket og pasningsfoten til Magnus Wolff Eikrem, manglet Molde den nødvendige kvaliteten som skulle til for at læregutt Solskjær skulle ta innersvingen på læremester Hareide.

Moldenserne har dermed fått en skjev start på tittelforsvaret med to i Rogaland i løpet av de fire første serierundene, og borteformen må bedres skal Molde bli det første laget - bortsett fra Rosenborg, som vinner øverste divisjon to år på rad siden Vålerenga i 1983 og 1984.

Imponert Viking drømmer også om en topplassering etter noen magre år, og viste at de er i stand til å hamle opp med de beste.

De første femten minuttene av kampen var det også Viking som drev mye av spillet mot et mer tafatt Molde-lag, og
fikk lagt press på keeper Bugge Pettersen.

Så i det 20. spilleminutt ladet Vikings Martin Ørnskov ladet med et smart skudd, men Espen Bugge Pettersen reagerte raskt og ryddet opp. 

Lite spennende Det er ingen underdrivelse å si at selve spillet ikke var særlig spennende i første omgang på Viking stadion denne mandagskvelden, og selv om Viking hadde ballen mye, var det langt mellom avslutningene og sjansene.

Også Molde hadde sine tilløp, men problemet var bare at Vikings midstoppere Håkon Skogseid og Indridi Sigurdsson ikke lot dem få særlig med sjanser.

Ingen av lagene fikk mål i første omgang, og det sto 0-0 til pause.

Smart flikk eller sleivspark? Spillet tok seg imidlertid opp igjen i andre omgang. Og bare litt over ti minutter inne i omgangen, fikk Viking endelig avsluttet, da André Danielsen førte ballen mot mål.

I stedet for å skyte selv, rullet han ballen videre opp til Jon-Helge Tveita som slo presist inn på første touch med Martin Ørnskov klar på første stolpe.

Viking-spilleren fikk avsluttet med en smart flikk - eller et heldig sleivtreff - mellom beina på Vegard Forren og forbi en småpassiv Bugge Pettersen - danskens første mål etter overgangen fra Silkeborg før sesongen.

Spektakulær Hovland Etter at det sto 1-0 på Vikings eget gress, skulle man tro at siddisene ville få problemer med å holde på ledelsen, og selv om Molde hevet seg den siste halvtimen, klarte ikke gjestene å skape de helt store farlighetene, selv om både Daniel Berg Hestad og Mattias Moström viste seg skuddvillige fra distanse.

Men et par minutter før slutt smalt det rundt ørene på Jarstein da Hovland fikk tid og rom til å vippe opp ballen til seg selv, kastet seg rundt og brasseparket ballen klokkerent i tverrliggeren.

Nærmere kom ikke Molde, og dermed endte det 1-0 på Viking stadion.