ØKONOMISK TRØBBEL: Det ser ikke veldig lovende ut for Viking. Kostnader er kuttet, men halvårsregnskapet for 2011 viser et underskudd på 5,1 millioner før skatt. I fjor var underskuddet på 11,6 millioner.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
ØKONOMISK TRØBBEL: Det ser ikke veldig lovende ut for Viking. Kostnader er kuttet, men halvårsregnskapet for 2011 viser et underskudd på 5,1 millioner før skatt. I fjor var underskuddet på 11,6 millioner. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Viking har nesten doblet gjelden de siste sju årene

Samtidig har egenkapitalen minsket dramatisk.

De sju siste årene har Vikings gjeld økt fra 33,3 til 57,3 millioner kroner. Samtidig har fotballklubbens egenkapital minsket dramatisk.

Da Stavanger-klubben i 2004 hadde gjennomført sin første sesong på Viking Stadion, utgjorde langsiktig gjeld og brukt kassekreditt 33,3 millioner kroner. Summen har i dag økt med 24 millioner, men administrerende direktør Bjarne Berntsen hevder at det blir jobbet knallhardt for å bedre situasjonen, skriver Stavanger Aftenblad.

- Situasjonen er den samme som i fjor. Vi jobber hardt med gradvis å redusere gjelden, sier Berntsen til avisen.

Men samtidig som gjelden øker i eliteserieklubben, synker egenkapitalen hurtig. Fra solide 69,5 millioner i 2004, har Viking nå bare 16,4 millioner på konto. Siden positiv egenkapital er en forutsetning for ny klubblisens, har klubben vurdert å få gjennomført en aksjeemisjon.

- Ved årets slutt er det tæret ytterligere på egenkapitalen, men den vil fortsatt være positiv. Oppnår vi ikke regnskapsmessig balanse neste år, er vi avhengig av ekstraordinære inntekter, sier Berntsen.

Det ser ikke veldig lovende ut for Viking. Kostnader er kuttet, men halvårsregnskapet for 2011 viser et underskudd på 5,1 millioner før skatt. I fjor var underskuddet på 11,6 millioner.

- Det går stadig framover, og vi gjør nødvendige forbedringer. Spørsmålet er om det går fort nok, sier Berntsen.

(NTB)