Molde Viking Eliteserien 2017

Viking-investorer varsler millioner til nye spillere mens Molde vant på overtid

3-2 på Aker Stadion.

SEIN AVGJØRELSE: Bjørn Bergmann Sigurdarson og Julian Ryerson kjemper om ballen i 3-2-kampen i Eliteserien i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SEIN AVGJØRELSE: Bjørn Bergmann Sigurdarson og Julian Ryerson kjemper om ballen i 3-2-kampen i Eliteserien i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Viking 3-2 (2-0)

(Dagbladet): Krisa i Viking vokser seg stadig større, og med null poeng i Molde kom nyheten om økonomisk krisehjelp fra lokale millionærer i Stavanger som søndagens største positive overraskelse for hardt pressede siddiser.

Dagens Næringsliv kunne nemlig melde om kronerulling blant byens millionærer for å hente nye og bedre spillere til Viking før høstsesongen begynner.

Ifølge DN skal det dreie seg om minst fem millioner friske kroner, muligens enda mer.

- Dette er potensielt stort for oss. Vi har allerede mistet tre spillere og flere kan forsvinne. Vi har en liten stall, så vi vet at vi må hente spillere. Det koster penger, og kvalitet koster penger, så dette kan være avgjørende for klubben, sier Viking-trener Ian Burchnall på Eurosport om millionryktene.

Tidlig baklengs

Tommy Høiland er allerede klar for Viking, mens det ryktes at Hammarby-nordmannen Fredrik Torsteinbø også er på vei.

Vikings innledning mot Molde kan tyde på at siddisene trenger mye mer enn det.

Allerede etter fire minutter sto det 1-0 til Molde da Petter Strand fikk heade vakkert i Iven Austbøs lengste hjørne. Molde slapp enkelt til og straffet Viking knallhardt.

Derfra og ut omgangen var det også klasseforskjell på lagene på Aker Stadion. Molde skapte sjanse etter sjanse, mens Viking så ut om det nedrykkslaget de akkurat nå er.

At Bjørn Bergmann Sigurdarson økte ledelsen til 2-0 på straffe var ikke et mål mindre enn det burde vært i en katastrofal førsteomgang for Viking.

- Det blir jo tøft når vi gir bort to billige mål til Molde. Det gir dem ekstra selvtillit, og vi har det tungt fra før av, så da blir det enda tyngre, sa Viking-kaptein Andre Danielsen til Eurosport i pausen.

Snuoperasjonen

Etter alt å dømme bør den sportslige ledelsen på Viking Stadion lete nøye etter forsvarsspillere som evner å tett igjen bakover. Etter femten serierunder har Viking sluppet inn nesten to mål i snitt.

At det er like mørkt framover på banen skyldes en manglende målscorer.

Og til tross for flere gode sjanser i andre omgang var det ikke før innbytter Mathias Bringaker kom innpå det ble mål.

2-1-scoringen scoret han etter tre minutter. Så satte Kristoffer Haugen et frispark rett i mål seks minutter før full tid og fullførte den overraskende snuoperasjonen.

Symptomatisk nok for et bunnlag avgjorde Molde på overtid av overtiden.

Thomas Amang fikk satt en sleivpasning fra Dioup i mål og ble utvist idet han vrengte av seg drakta i feiringa og fikk sitt andre gule kort.

- Fotballen er brutal, slo Eurosport-kommentator Frode Marti fast mens Ian Burchnall så sjokkert ut på sidelinja.

Nå får sommeren vise om Vikings nye millioner er nok til å kjøpe dem den kvaliteten som skal til for å beholde plassen i Eliteserien, eller om klubben med flest sesonger i toppdivisjonen må ta steget ned et hakk for første gang på 30 år.

Det er fortsatt seks poeng opp til Strømsgodset på kvalikplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer