Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking kan få plass i europaligaen

På grunn av fair play-tabell.

FAIR PLAY: Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FAIR PLAY: Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen.

Det til tross for at de kun ble nummer ti i eliteserien.

Molde, Odd og Rosenborg tok de tre første plassene på fair play-tabellen. Den bygger på retningslinjene til det europeiske fotballforbundet (UEFA), og i hver enkelt serierunde blir lagene vurdert ut fra faste kriterier som røde og gule kort og spillere og treneres oppførsel under kampene.

De siste sesongene har Tromsø fått plass i europaligaen på grunn av god plassering på fair play-tabellen.

Molde, Odd og Rosenborg er allerede kvalifisert for spill i Europa kommende sesong, og derfor er det Viking som kan få sin ekstrasjanse gjennom 4.-plass på årets fair play-tabell, melder fotball.no.

Først i april til våren blir det avgjort om Viking faktisk får plass i europaligaen. Det blir først klart når UEFAs fair play-konkurranse er avgjort.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling