FAIR PLAY: Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FAIR PLAY: Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Viking kan få plass i europaligaen

På grunn av fair play-tabell.

Viking havnet på fjerdeplass i årets fair play-tabell i norsk eliteserie i fotball og kan komme til å få plass i europaligaen.

Det til tross for at de kun ble nummer ti i eliteserien.

Molde, Odd og Rosenborg tok de tre første plassene på fair play-tabellen. Den bygger på retningslinjene til det europeiske fotballforbundet (UEFA), og i hver enkelt serierunde blir lagene vurdert ut fra faste kriterier som røde og gule kort og spillere og treneres oppførsel under kampene.

De siste sesongene har Tromsø fått plass i europaligaen på grunn av god plassering på fair play-tabellen.

Molde, Odd og Rosenborg er allerede kvalifisert for spill i Europa kommende sesong, og derfor er det Viking som kan få sin ekstrasjanse gjennom 4.-plass på årets fair play-tabell, melder fotball.no.

Først i april til våren blir det avgjort om Viking faktisk får plass i europaligaen. Det blir først klart når UEFAs fair play-konkurranse er avgjort.

(NTB)