FEIRET OPPRYKK: Vikings publikum etter kampen mellom Viking og Kongsvinger på SR-Bank Arena som endte 3-1.


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FEIRET OPPRYKK: Vikings publikum etter kampen mellom Viking og Kongsvinger på SR-Bank Arena som endte 3-1. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Viking-supporterne feiret opprykk med å storme banen

Viking kan slippe bot etter banestorming

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund får ikke bøtelegge Viking med 5000 kroner. I november entret flere tusen av klubbens supportere banen i full opprykksglede.

Banestorming er ikke tiltatt i henhold til NFFs regelverk. Derfor mente forbundets påtalenemnd at det var naturlig å bøtelegge Viking for episoden som skjedde 11. november i serieavslutningen i 1. divisjon.

Men den oppfatningen har ikke doms- og sanksjonsutvalget , som har valgt ikke å følge innstillingen. I konklusjonen blir det påpekt at banestormingen på Viking stadion ikke er sammenlignbar med andre tilfeller, der det i «større eller mindre grad har vært preget av aggresjon, provokasjon eller har omhandlet fysiske elementer».

POENGTAP: Fansen var misfornøyd med Solskjærs taktiske vurderinger da nordmannen gikk på sitt første poengtap som manager for Manchester United i 2-2-kampen mot Burnley. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Videre står det at det er formildende at «tilskuerne tok seg ut på spillebanen i glede for å feire klubbens opprykk til Eliteserien».

Viking hadde opprinnelig godtatt boten på 5000 kroner.

Det var rett etter kampslutt i Vikings 3-1-seier over Kongsvinger at flere tusen mennesker stormet gressteppet i full gledesrus. Trepoengeren gjorde at klubben vant 1. divisjon og rykket opp sammen med Mjøndalen.

Påtalenemnda kan anke avgjørelsen til doms- og sanksjonsutvalget.

Det var Stavanger Aftenblad som omtalte saken først.