SLO GJENNOM: Jón Dadi Bödvarsson (21) skjøt seg inn i Viking-supporternes hjerter med tre mål på sesongens tre første kamper. Her er han avbildet etter matchvinnerscoringen borte mot Lillestrøm 12. april.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLO GJENNOM: Jón Dadi Bödvarsson (21) skjøt seg inn i Viking-supporternes hjerter med tre mål på sesongens tre første kamper. Her er han avbildet etter matchvinnerscoringen borte mot Lillestrøm 12. april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Viking-kometen lover scoring hvis han får sjansen mot Molde

- Da setter jeg den.

Følg Molde - Viking i Dagbladets Fotballstudio kl. 18

STAVANGER (Dagbladet): Jón Dadi Bödvarsson fikk heltestatus i Stavanger etter tre mål på 59 minutter som innbytter i løpet av sesongens tre første kamper. Så sa det stopp. Mot Molde vil 21-åringen ende måltørken.

- Jeg tenker alltid på å score mål. Nå har jeg ikke gjort det på seks kamper, men jeg synes likevel jeg har spilt bra. Derfor er jeg rolig og avslappet. Hvis sjansen kommer mot Molde, setter jeg den, er Jón Dadi Bödvarssons selvsikre melding overfor Dagbladet.

I meldingen ligger det en god porsjon selvtillit - kombinert med en oppfatning av egne prestasjoner som harmonerer med omvgivelsenes.

For selv om målene har uteblitt etter at Bödvarsson tok Fotball-Norge med storm i sesonginnledningen, har 21-åringen tidvis framstått som et Viking-angrep alene. Med sine 190 centimeter, enorme hurtighet og solide fysikk, besitter islendingen alle komponentene en toppspiss trenger. I møtet med serieleder Molde i kveld, venter trolig et kampbilde som passer ham perfekt.

- For jeg er rask og trives med et stort bakrom, minner Bödvarsson om.

Spesielt for Jonevret Tabelltreer Viking har god god grunn til å være fornøyd med sesongstarten. Fasiten etter ni kamper er fire seirer, fem uavgjort og null tap. Klubbens beste åpning på 13 år. Parallelt har siddisene også latt seg imponere stort av kveldens serieledende motstander.

- Det jeg har sett av Molde i år, har vært veldig bra. De spiller kanskje den beste fotballen i Norge. Det blir tøft, men så har jo vi også gjort det bra, kommenterer Bödvarsson.

For Kjell Jonevret (51) medfører møtet med Molde også en tur til tidligere hjemtrakter. I 2009 ble den svenske treneren utnevnt til «Årets Romsdaling» etter å ha ledet laget til sølv i både serie og cup. Seks måneder seinere fikk han sparken.

- Det er alltid spesielt - og kult - å møte Molde. Jeg hadde noen veldig fine år der. Det er et sted jeg har mange venner, sier Jonevret til Dagbladet.

Imponert Mange venner har han også i Stavanger.

Sommeren for snart to år siden overtok Jonevret ansvaret for en Viking-skute som styrte mot bunnen av Tippeliga-tabellen. På imponerende vis har 51-åringen maktet å endre kursen. Entusiasmen er tilbake i Stavanger. Det kravstore publikummet har igjen fått et topplag å heie på.

- Men Molde er den soleklare favoritten til Tippeliga-gullet. Dette blir nok den vanskeligste bortekampen for oss denne sesongen - men vi skal kjøre på, så får vi se hva som skjer.

- Jeg har aldri tapt mot Molde som Viking-trener. Det er herlig å ta med seg på reisen bort, sier Jonevret.