Viking-kritikk mot LSK

Bjarne Berntsen fatter ikke den enorme pengebruken.

Viking arbeider hardt for å senke farten på lønnskarusellen i fotballen. Han forstår ikke at noen få fortsatt kjører på, som for eksempel Lillestrøm.

Den generell situasjonen i norsk og internasjonal fotball er at utgiftene må ned og tilpasses framtidige inntekter. Det har Bjarne Berntsen og Viking jobbet med de siste årene. I 2002 brukte Stavanger-klubben 14,2 millioner kroner på lønn til spillere. Årets lønnsbudsjett er på 13,3 millioner kroner.

- Omtrent som i fjor, og jeg regner med dette nivået kommer til å stabilisere seg, sier Berntsen til Stavanger Aftenblad.

- Jevnt over synes jeg klubbene tar utfordringene og jobber deretter. Mange har forsøkt å bremse, men det er dessverre alltid noen som gaper over for mye. I så måte overraskes jeg av Lillestrøm. I fjor var det økonomisk krise i klubben og det ble snakket om kutt i spillerlønningene. Nå handler klubben nye spillere for fullt, og det forstår jeg ikke, sier Berntsen.

Romerike-klubben har til nå styrket A-lagsstallen med Romanus Orjinta (Enyimba), Christoffer Andersson (Helsingborg), Robert Koren (Celje), Shane Stefanutto (Brisbane Strikers), Eirik Soltvedt (Ullensaker/Kisa) og to spillere fra egen ungdomsavdeling.

De tre første på listen er landslagsspillere, og klubben jobber også med ytterligere en spiller utenfra. Det er vanskelig å få en eksakt oversikt over lønnsutgiftene til klubbene i eliteserien, men lønnsnivået har sunket de siste årene.

- Jeg håper vi kan få sammenlignbare tall fra klubbene etter at både ASA- og klubbregnskapene skal leveres til og godkjennes av lisensnemnda i Fotballforbundet, sier Berntsen.

(NTB)