Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking leier Vålerenga-stopper

Lettere å komme på Röslers lag?

(Dagbladet.no): Vålerenga-fansen fikk én god og én dårlig nyhet i dag.

Kommende tippeligasesong skal Jørgen Horn (20) spille i Viking-blått. Samtidig melder VIFs hjemmeside at U21-landslagsspilleren har forlenget kontrakten med oslolaget ut 2011-sesongen.

Forventer reaksjoner fra fansen

VIF-direktør Jan-Erik Aalbu forklarer utlånet med at Vålerenga har for mange stoppere, fem stykker.

- Han har selv vært klar på at han ønsket å bli leid ut til en Tippeligaklubb, og i Viking er han nok litt nærmere en plass på laget enn hva han er per i dag her hos oss, sier Aalbu til klubbsida.

Aalbu sier til Dagbladet.no at han regner med at utlånet vekker oppstuss hos egne supportere.

- Det er sikkert mange som reagerer på at vi leier ut til en konkurrent, sier Aalbu.

Han understreker at Horn er en spiller klubben ønsker å satse på, bare ikke ennå. Og at spilleren selv stilte krav for å skrive under ny kontrakt.

KLAR FOR VIKING: Jørgen Horn spilte ni tippeligakamper for VIF i fjor. Denne sesongen blir han en av Uwe Röslers spillere i Viking. Foto: Scanpix
KLAR FOR VIKING: Jørgen Horn spilte ni tippeligakamper for VIF i fjor. Denne sesongen blir han en av Uwe Röslers spillere i Viking. Foto: Scanpix Vis mer

Dagens utleieavtale regner han som vinn-vinn for VIF, fordi talentet ikke bare forplikter seg til klubben men kan komme tilbake med mer tippeligaerfaring.

- Vi har snakket med Jørgen siden nyttår, i forhold til konkuransen om plasser. Han hadde et ønske om å leid ut, sier VIF-direktøren.

VIF har ikke bare hele sju trenere denne sesongen, ledet av spillende manager Martin Andresen. Laget forsøker også en ny strategi for å holde på talentene sine.

Talenter skal ta nivået

- Dere kommer til å se en klar strategi fra VIF om å leie ut unge spillere, sier Aalbu.

- Er det fordi dere har mistet flere talenter som har gått ut kontrakten sin det siste året?

- Nei. Vi er opptatt av at talentene skal skal ta nivået tidligere. Og vi er opptatt av at Vålerenga-spillere skal bli Vålerenga-spillere.

VIF kan hente hjem Horn fra Viking, dersom han ikke klarer å ta en plass på laget i Stavanger. Hos Viking-trener Uwe Rösler må 20-åringen konkurrere med Børre Steenslid, Peter Abelsson og Ragnvald Soma om en plass i midtforsvaret.

- Jørgen er ikke blitt garantert noe i Viking, han konkurrerer der også. Men de har tre stoppere, i Vålerenga hadde vi fem, sier Aalbu.

Viking kjøper Horn?

Viking-direktør Egil Østenstad sier til klubbens hjemmeside at Horn presterte godt da han fikk sjansen i Vålerenga i fjor.

Og åpner for at leie kan bli til kjøp.

- Etter sesongslutt skal vi evaluere situasjonen med Jørgen og Vålerenga. Dersom klubber og spillere ønsker det kan han bli Viking-spiller på fast basis, sier Østenstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media