Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking må låne opp mot syv millioner for å klare seg ut sesongen

Sliter tungt økonomisk.

Viking Fotball ASA sliter tungt økonomisk og har bedt klubbens medlemmer om et lån på mellom 5 og 7 millioner kroner for å klare driften ut sesongen.

Det er Viking Fotball ASA som drifter Vikings elitesatsing. Likviditeten er så dårlig at aksjeselskapet ber Viking FK om et kortsiktig lån, skriver Stavanger Aftenblad. Beløpet er nødvendig for å betale lønn og andre driftskostnader ut året.

Viking FK har innkalt til et ekstraordinært årsmøte 17. oktober. Der skal klubbens medlemmer ta stilling til om de vil låne ut pengene. Ifølge Aftenbladet er sannsynligheten stor for at Viking ASA får innvilget lånet.

- Dette er allerede styrebehandlet, og vi er positive til å låne ut pengene. Det er imidlertid snakk om et stort beløp, og derfor mener vi det er riktig at vi tar dette gjennom et ekstraordinært årsmøte, sier styreleder Christian Rugland i Viking FK til avisen.

Styreleder i Viking ASA, Geir Solstad, mener det ikke ligger noen dramatikk bak låneforespørselen, og han sier pengene skal tilbakebetales over nyttår. Ved årsskiftet får selskapet inntekter fra sesongkort- og sponsorsalget.

Viking ASAs regnskap for første halvår 2012 viste et underskudd på 9,2 millioner kroner. I perioden 2008-2011 var underskuddene på til sammen 58,3 millioner. Egenkapitalen var 31. juni i år på kun 4,9 millioner kroner.

I motsetning til Viking ASA, har Viking FK en sterk økonomi. I 2011-regnskapet står klubben oppført med en egenkapital på 21,1 millioner kroner.

(NTB)