UAVGJORT: 
Vikings Claes Kronberg i duell med Lars Kristian Kjemhus under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sogndal på Viking stadion.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
UAVGJORT: Vikings Claes Kronberg i duell med Lars Kristian Kjemhus under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sogndal på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Viking målløse av banen til pipekonsert

16. mai skal være fotballens festdag. Slik var det ikke mellom Viking og Sogndal.

Viking-Sogndal 0-0 (0-0)

STAVANGER (Dagbladet): 16. mai. Fotballens nasjonaldag. I Stavanger var det olje mot saft. Viking mot Sogndal. Rammen rundt kampen var flott. Men det var kanskje også det eneste som var flott. En kjedelig kamp med masse feilpasninger og personlige feil endte 0-0, og det var nok Sogndal som kunne si seg best fornøyd med det resultatet. Sogndal var også nærmest seier i Stavanger, og Sogndal-trener, Eirik Bakke var klar på at de var det beste laget.

- Jeg mener vi er et klart bedre lag enn Viking i dag, så får Kjell Jonevret og Viking svare hva de mener. Ett poeng er bra, men jeg er litt skuffet over at vi ikke vinner. Jeg kan ikke se at Viking har en kvalifisert målsjanse hele kampen, sier Bakke til Dagbladet.
  
God stemning
11321 hjemmepublikummere hadde tatt turen til Viking stadion, og rundt 50 som hadde tatt veien fra Sogndal. Før kampen var det tilløp til gåsehudstemning når hele hjemmepublikummet stemte i til "Ein blåe dag", og russen, som var på stadion i hopetall, og som har hatt mye negativt søkelys den siste tiden, var med på å lage god stemning.

Viking hadde før kampen et godt tak på Sogndal. På 16 forsøk hadde laget fra saftbygda aldri vunnet i Stavanger, med 13 Viking-seiere og tre uavgjorte. Før mandagens kamp kom Viking fra et 0-1-tap mot Stabæk på Nadderud.
 
Viking kom best i gang, og hadde to halvfarligheter, før Sogndal kom til kampens første virkelige store sjanse etter rundt 18 minutt når Eirik Birkelund smalt en volley fra 20 meter i stolpen.

Kjedelig
Førsteomgangen ellers var preget av mange feilpasninger og småfarligheter, og det var Sogndal som hadde best grunn til å være fornøyd da lagene gikk til pause etter en forholdsvis kjedelig omgang.

Sogndal kom best i gang i andre omgang, og Lars Kristian Kjemhus var nær ved å sende de tilreisende Sogndal-supporterene til himmelse da han dro seg forbi et par Viking-spillere og fyrte av, men skuddet ble slått til corner av Iven Austbø.

Resten av kampen skjedde det svært lite. Mye feilpasninger, lite fremgang offensivt og mye slurv. Ingen av lagene klarte å sette noe press mot slutten, så kampen endte 0-0, og Viking gikk av hjemmebane uten å lage mål for fjerde gang denne sesongen.

Sogndal står nå med fire kamper på rad uten tap, og det nyopprykkede laget ligger på tiende plass etter elleve serierunder, med 13 poeng. Likevel hadde de aldri før slått Viking i Stavanger, og Bakke mener at den seieren burde kommet i dag.

- Var det en gang vi skulle ta de, var det i dag. Alt fungerte i forhold til kampplanen. Vi fikk det vi skulle og fikk sjansene vi skulle, så var det små marginer om den går stolpe inn eller ikke, sier han.

- Kan ta en del poeng
Bakke mener laget hans tar nye steg hele veien, og har stor tro på at det kommer en del poeng fremover. Likevel er målet foreløpig å unngå nedrykk.

- Vi har utviklet oss, og fått inn noen spennende spillere som gjør at vi tør å stå høyere i banen og være mer aggressive. Det gjør at vi blir vanskelige å møte. Fortsetter vi slik, kommer vi til å ta en del poeng framover, mener Bakke.

Pipekonsert
Mens Sogndal fikk stor jubel fra de tilreisende bortesupporterne, fikk hjemmelaget pipekonsert da de gikk av banen. For fjerde gang denne sesongen gikk de målløse av banen, og Viking-stopper Karol Mets forstår frustrasjonen.

- Vi fortjente ikke mer enn ett poeng i dag, og har stort forbedringspotensialet. Viking er et lag med mange gode spillere, så vi må få ut mye mer av dem. Det klarte vi ikke i dag, og da står vi her med 0-0.

Han syns Sogndal spilte veldig bra, men mener Viking er såpass bra at de likevel skal klare å ta tre poeng. Han tror kanskje det ligger i det mentale hos spissene til Viking som ikke scorer mål.

- De jobbet godt, og de var ikke lette å bryte ned. Men vi har gode spisser, spisser jeg ser på trening hver dag. Det ligger kanskje i hodet deres. De må være mer sultne i boksen, sier Mets.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.