Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking mangler 20 millioner: - Situasjonen er alvorlig

Iverksetter redningsplan.

SLITER: Viking mangler 20 millioner kroner i årets budsjett.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
SLITER: Viking mangler 20 millioner kroner i årets budsjett. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Viking mangler 20 millioner kroner i årets budsjett. Klubben iverksetter en redningsplan for å redde den økonomiske situasjonen.

Stavanger-klubben er allerede i den røde sonen økonomisk. Rogalendingene har slitt med økonomien i en lengre periode. Det ikke blitt bedre foran årets sesong med sponsorsvikt på grunn av den urolige situasjonen i Stavangers næringsliv.

Nå varsler klubben grep, skriver Stavanger Aftenblad. Ledelsen har en plan om legge kunstgress på både stadion og treningsbanen for å spare utgifter, samtidig som inntektene fra storstuen skal økes. Dette og mer presenteres for inviterte medlemmer og aksjonærer på et møte tirsdag.

- Situasjonen er alvorlig. Hvis vi ikke selger spillere eller gjennomfører en emisjon, vil 2016 blir utfordrende, sa Vikings daglig leder, Eirik W. Henningsen.

Den siste tiden har den tyske klubben St. Pauli jaktet Viking-spissen Suleiman Abdullahi. Tyskerne skal ha budt over 10 millioner, men aksjonærer skal ha bedt Viking om å vente med salg. De tror at klubben kan får mer penger senere for stjerneskuddet.

- Vi må ikke selge for å ha likviditet når våren kommer. Flere aksjonærer har signalisert at de skal hjelpe oss. Dette er en del av styrken i Viking-familien. Vi er ydmyke og takknemlige for den hjelpen, sa styreleder Charlie Granfelt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media