Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking tapte 0-5 mot Nest-Sotra

Viking med braktap:
- En flau forestilling

Nest-Sotra påførte Viking en skikkelig smell i 1. divisjon ved å vinne 5-0. Stavanger-laget gikk på sitt fjerde strake tap i serien.

KJEMPESMELL: Viking og trener Bjarne Berntsen tapte hele 0-5 mot Nest-Sotra. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KJEMPESMELL: Viking og trener Bjarne Berntsen tapte hele 0-5 mot Nest-Sotra. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Viking innledet sesongen godt, men kom til Sotra med tre strake tap bak seg. Bjarne Berntsens elever er tydeligvis inne i en svært vond periode.

Viking hadde ballen mye til å begynne med, men mot spillets gang sendte Kristoffer Stephensen hjemmelaget i ledelsen etter seks minutters spill. Han var frampå da Iven Austbø måtte gi en retur på et skudd.

Stephensen var servitør da Johnny Furdal dukket opp og satte 2-0 før det var spilt en halv time. Seks minutter senere måtte Austbø plukke den tredje ballen ut fra nettet etter at Sondre Liseth hadde dundret til.

Det meste gikk imot Viking, og bedre ble det ikke da Ståle Steen Sæthre enkelt økte til 4-0 etter en ny retur fra Austbø på et skudd fra Stephensen.

- Flaut

- Det er bare å legge seg flat. En flau opptreden og et forsvarsspill som ikke lignet noe som helst. Vi må forbedre oss betraktelig, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.

Nest-Sotras trener Steffen Landro så sine gutter fra en meget effektiv side i første omgang, med fire mål på fire sjanser.

Kampen jevnet seg ut i 2. omgang. Hjemmelaget trengte ikke å ta ut alt, mens Viking ikke klarte å skape nok til å sette hjemmelaget under press.

Viking-veteranen André Danielsen gjorde en liten feil, og Johnny Furdal startet kontringen som endte med at innbytter Andreas Rødsand økte til 5-0 med tre minutter igjen av kampen. Ydmykelsen ble total.

Skremmende

- Helheten ble skremmende. Det er veldig mye å rette på foran onsdagens kamp mot Florø. Fra 5-2 og festfotball mot Sandnes Ulf på Viking stadion 16. mai har det gått en måned uten ett eneste poeng, sa Berntsen

Nest Sotra tok seg opp fra 13.- til 10.-plass med de tre poengene som fører laget opp i 16, mens Viking blir værende på fjerdeplass med 19 poeng på den svært så jevne 1.-divisjonstabellen.

Den 13. serierunden avsluttes søndag med HamKam – Sogndal, Florø – Jerv, Levanger – Mjøndalen, Notodden – Kongsvinger, Sandnes Ulf – Aalesund, Strømmen – Tromsdalen og Åsane – Ull/Kisa.

Onsdag tar Viking imot bunnlaget Florø i en utsatt kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media