Viking med tre viktige poeng i medaljestriden

Sarpsborg ble slått 2-0 på bortebane.

Mål av André Danielsen og Jón Dadi Bödvarsson sørget for at Viking tok tre viktige poeng i medaljestriden da Sarpsborg ble slått 2-0 på bortebane.

Med seieren henger Viking for fullt med i toppen, mens Sarpsborg fortsatt befinner seg like over nedrykksstreken.

- Jeg synes vi gjør et forsøk i annen omgang. Men det er ikke nok sting i det vi gjør. Vi er for upresise i en del av det som skal være enkelt, og vi får litt for mange tunge brudd mot, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til CMore.

- Det var en veldig bra bortekamp av oss. Det er ikke så enkelt å spille her mot et kjempende og desperat Sarpsborg. Vi kunne punktert kampen litt før i annen omgang, men alt i alt er det bra, sa Viking-trener Kjell Jonevret til TV-kanalen.

Straffet Straffesparket som ga 1-0 kom da Sarpsborg-stopper Habib Bellaid rotet det til for seg selv like før pause. Han rotet vekk ballen, og da han skulle forsøke å gjøre det godt igjen feide han Bödvarsson i bakken.

Straffen var udiskutabel, og fra ellevemetersmerket var Danielsen sikker. Med kort tilløp satte han ballen kontant til venstre for seg selv til 1-0-ledelse.

Viking hadde flere store muligheter i første omgang. Samuel Adegbenro traff stolpen tidlig, mens landsmannen Suleiman Abdullahi skjøt rett på Kerr da han kom alene gjennom litt senere.

Sarpsborg skapte lite, men kaptein Ole Heieren Hansen kom nær da et forsøk etter hjørnespark ble stoppet av Vidar Nisja på streken.

I tverrligger I annen omgang fikk Kristoffer Tokstad en stor mulighet til å utligne da han sleivet et lavt innlegg utenfor nærmest åpent mål. Like etter kunne Vidar Nisja doblet ledelsen for Viking, men headingen traff tverrliggeren og gikk ut.

Sarpsborg presset på for en utligning, og skapte flere halvsjansen mot slutten av kampen. Isteden punkterte Viking kampen etter 81 minutter da innbytter Makhtar Thioune trillet til Bödvarsson, som alene foran mål enkelt satte inn lagets annet mål.

Østfoldingene blir dermed stående med begge bein i nedrykksstriden. Laget har nå spilt ni kamper siden forrige seier, og har tre poeng ned til nedrykk.

Viking blir liggende på 4.-plass, men avstanden opp til Vålerenga og Stabæk på plassene over er kun to og ett poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram