Viking-motgangen er over

SKIEN (Dagbladet): Odd- Viking 1- 3. Først gjorde Rikardur Dadason sjølmål. Så satte han inn to den riktige veien. Det ga både laget og kresne supportere noe å juble for. Seieren var utrolig viktig, og nå er motgangen over. Viking er for gode til å rykke ned, sier Dadason til Dagbladet.

Viking har ikke vunnet i Tippeligaen siden Rikardur Dadason scoret årets mest omdiskuterte mål med hånda mot Vålerenga. I går var det 49 dager siden. Og når Stavanger-folket endelig skulle få en seier igjen, var selvfølgelig Dadason redningsmannen.

27-åringen brukte bortimot én omgang på å slite ut Odd-forsvarerne. Men i 2. omgang eide han området der fotballkamper avgjøres - foran mål.

- Jeg er godt fornøyd med både innsatsen, spillet og scoringene. Vi hadde ikke noe valg og måtte slå Odd. Hvis ikke ville nedrykkstreken vært faretruende nær. Da hadde 1. divisjonspraten blitt enda sterkere i Stavanger, sier Rikardur Dadason.

Enormt press

Islendingen innrømmer gladelig at presset i hjembyen er enormt. Publikum, og ikke minst lokalavisene, har vært nådeløse i kritikken mot alle med blå trøye og hvit bukse.

- Viking har et suverent publikum når alt går bra. Men i motgang er de harde mot oss. De yngste spillerne blir påvirket og binder seg. - Er det Viking-tilhengerne som har skylda for dårlige resultater?

- Ansvaret for poengtørken ligger bare hos oss sjøl. Supporterne har rett til å klage og som profesjonelle skal vi ikke påvirkes av kjeft og negative avisoppslag.

Rykker ikke ned

- Hva er den egentlige årsaken til den elendige sesongen?

- Det er mange grunner. Skader står nok øverst på lista. Så snart en mann er blitt frisk, har andre blitt sykmeldt. Og når det i tillegg dreier seg om sentrale spillere, blir det tungt. Dessuten har vi slitt med Vikings spesialitet - overgangene. I fjor vant vi mange kamper på kjappe overganger. I år er de andre lagene mer oppmerksomme og stenger bakrommet. Her er vi nødt til å bli flinkere.

- Hvorfor skulle ikke Viking rykke ned?

- Fordi laget er bedre enn tabellposisjonen tilsier. Spillemessig har vi fungert, mens målene er uteblitt. Men dette var omslaget, sier Rikardur Dadason.