Viking nekter å snakke om gull

Etter at Rösler-genistrek senket Lyn.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Viking 2-3

To innbyttere og en formasjonsendring var nok til at Viking sikret seg en fortjent seier mot Lyn på Ullevaal.

Viking-trener Uwe Rösler var definitivt kveldens mesterhjerne.

- Første omgang var ikke bra, men etter sidebytte var vi gode. Søren Berg har vært skadet lenge og Alexander Ødegaard spilte en meget bra kamp da han kom inn. Jeg synes vi var det klart beste laget etter at vi la om til 4-3-3 i pausen, sa Uwe Rösler til Dagbladet.no da lysene var slukket på landslagsarenaen.

Men det så lenge bekmørkt ut for siddisene på Oslo-besøk.

På grunn av årets desiderte kremmerhus av ei scoring.


- Traff ganske godt, ja

Knappe kvarteret var spilt da Lars Kristian Eriksen headet ballen ned til Espen Hoff. En touch og ei strak vrist seinere var ballen limt i krysset bak en sjanseløs Thomas Myhre i Viking-buret.

HVILKEN GULLKAMP?: Uwe Rösler og Viking slo Lyn 3-2 på Ullevaal, men ingen fra Stavanger vil snakke om noen gullkamp. Foto: Scanpix
HVILKEN GULLKAMP?: Uwe Rösler og Viking slo Lyn 3-2 på Ullevaal, men ingen fra Stavanger vil snakke om noen gullkamp. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg fikk veldig god tid og tenkte på den tekniske utførelsen. Jeg kjente at jeg traff ganske bra ja, smilte Espen Hoff da han kommenterte ledermålet etter kampen.

Og det var ikke ufortjent da et aggressivt Lyn-lag tok ledelsen.


Ijeh-scoring

Kvarteret seinere burde Kim Holmen doblet ledelsen da bare en benparade fra øverste Thomas Myhre-hylle hindret hurtigtoget i å score sitt fjerde seriemål for året.

I stedet var det en målrev som skulle utlikne på den andre sida.

Allan Gaarde slo perfekt inn fra venstrekanten til Peter Ijeh. På åtte meter la han ballen flott ned før han iskaldt på toppscorervis satte ballen mellom beina på Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Kunne blitt utvist


De drøye 3000 tilskuerne på Ullevaal ville ha frispark og rødt kort da Jo Tessem falt i bakken i en duell med Viking-stopper Børre Steenslid rett før pause.

- Jeg er foran ham, så den er klar. Det skulle vært frispark, sa Jo Tessem etter kampen.

Dommer Tommy Skjerven var derimot ikke enig og vinket spillet videre.

- Jeg synes vi gjør en bra førsteomgang, men er svakere i andre. Det var vel en ganske jevn kamp, men vi må være ærlige og si at Viking vinner fortjent, sa Lyn-trener Henning Berg etter kampen.


Byttene og formasjonsendring

Hvilke ord Viking-trener Uwe Rösler brukte er uvisst, men en relativt klar beskjed må det ha vært. Tyskerens Viking kom ut i en helt annen fasong etter at lagene skiftet side.

Og byttene betalte seg raskt.

Vi var bare fem minutter inn i andre omgang da Alexander Ødegaard ble spilt glimrende igjennom i bakrommet. Alene med Gustafsson gjorde 27-åringen ingen feil og avsluttet mønsterkontringa med å sende Viking i ledelsen.

- Jeg synes det gikk bra i dag. Noen ganger spiller jeg ikke på grunn av taktiske dirsposisjoner, mens andre ganger spiller jeg. I dag var det kjekt å komme inn å bidra, sa målscoreren etter kampen.

Berg tilbake med et brak

Hjemmelaget løftet laget sitt i jakten på utlikninga, men maktet ikke å skape mange muligheter. De få som kom tok Thomas Myhre seg sikkert av.

I stedet var det en annen Viking-innbytter som skulle punktere kampen.

Igjen slo Gaarde langt inn. Peter Ijeh headet glimrende ned til Søren Berg, og fra tolv meter knallet dansken ballen i lengste hjørnet.

1-3 og kampen var punktert på landslagsarenaen.

- Det var deilig å se ham score, han har vært skadet lenge nå, sa Allan Gaarde om landsmannens mål.


Nekter å snakke om gull

Lyn-debutanten Odion Higalo bredsidet inn Lyn-reduseringa ti minutter før slutt etter et praktfullt angrep, men nærmere kom aldri vertene.

Dermed henger Viking fortsatt med i gullkampen, men det er det absolutt ingen mørkeblå som vil si noe om.

- Jeg kommenterer det ikke, sa Rösler og snudde seg bort.

- Det høres kjedelig ut, men vi tar en kamp av gangen, var svaret fra samtlige av spillerne.

Tabellen derimot, den viser at Viking nå har 35 poeng og bare ligger ett fattig poeng bak Lillestrøm og Stabæk.

Det kan fortsatt bli spennende i fotball-Stavanger i høst.