Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking på kvalikplass

Senket av to Edu-mål - deriblant en bananperle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking - FC Lyn Oslo 1-2

Viking tok et nytt skritt mot «vikarligaen» etter dagens hjemmetap mot Lyn. Edu ble matchvinner på Viking stadion.

- Vi er best i en dårlig kamp, sier trener Tom Nordlie til TV2.

- Og vi trykker på etter 1-1. Men når vi slipper inn to så enkle mål, er det vanskelig å vinne, sier en skuffet Nordlie.

Dårlig start

- Etter at Tom kom til klubben, har vi skapt mange sjanser i hver kamp, sa direktør Egil Østenstad til TV2 før kampen.

Det tok ganske nøyaktig ett minutt før Viking skapte sin første i kveld. Alexander Ødegaard kom rundt på venstre etter et nydelig angrep, og ble felt innenfor straffeområdet.

Klar straffe, og Nicolai Stokholm gjorde seg klar.

MATCHVINNER: Edu (t.v.) scoret to mål mot Viking - ett nydelig og ett med tåa. Viking er med dette tapet på kvalikplass to kamper før slutt. Siddisene er ett poeng bak FFK og ett foran Molde under streken. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Edu (t.v.) scoret to mål mot Viking - ett nydelig og ett med tåa. Viking er med dette tapet på kvalikplass to kamper før slutt. Siddisene er ett poeng bak FFK og ett foran Molde under streken. Foto: Scanpix Vis mer

Ballen gikk i stolpen - spratt ut igjen - men heller ikke på returen klarte Stokholm å finne nettmaskene.

Straffesparket var ikke spesielt hardt, og Lyn-keeper Gustafsson ville reddet ballen hvis den hadde gått på innsida av stolpen.

Hadde returen gått i mål, ville dommer Staberg blitt nødt til å annullere. Ballen må innom en annen spiller før straffeskytteren eventuelt kan score på retur.

Vikings tredje straffebom på rad var et faktum.

Jevnt i regnværet

Det hølja ned i oljehovedstaden, og begge lag fikk store sjanser på den sleipe matta.

Lyn hadde den største - vis vi ser bort fra straffesparket - da Espen Hoff skjøt like utenfor etter 41 minutter. Viking måtte ha hjelp for å skape sin største sjanse.

Eddie Gustafsson og Steven Lustü kolliderte, og ballen landet hos Søren Berg. Dansken skjøt i en Lyn-spiller, og muligheten for åpent mål endte bare i corner.

Samme Berg slet omgangen igjennom med å kontrollere kula med sin første berøring, og ødela opptil flere lovende angrep på den måten. Viking slo mye langt i bakrom, og gjorde forsvarsjobben enkel for Lyn.

- Det så ut som straffebommen preget oss i første omgang, sier Tom Nordlie til TV2.

Bend it like a banana

Underveis kjeftet og smalt Nordlie i vant stil, både på spillerne og på Viking-supporterne. Publikum peip da hjemmelagets angrepsspill stoppet opp i en periode.

Etter seks minutter i andre omgang satt Viking-fansen bare og måpte.

Ballen havnet hos Edu ute på Lyns venstrekant. Nigerianeren sto med ballen i beina noen få meter fra dødlinja - i en vinkel mot mål som ikke var død, men utvilsomt veldig spiss.

Alle på Viking stadion trodde det var et innlegg han slo. Men Lyns juvel skrudde ballen i en bue så drøy at den nærmest ble sugd inn i mål via stolpen i lengste hjørne.

Viking-keeper Mattias Asper snudde seg bare for å se på.

- Jeg tror faktisk det var bevisst gjort av Edu, sier Lyns assistenttrener Per Brogeland til TV2.

Ragnvald Soma hadde kontrollert ballkunstneren i første omgang, men Edu viste hvor farlig han er bare han får tid og rom. Nigerianeren spiller neppe i Tippeligaen neste år hvis det legges ut kavalkader av tippeligamålene hans på YouTube.

Hælsparket mot Molde i august var om mulig enda mer imponerende enn dagens bananscoring.

Heading skadet keeperen

Etter 69 minutter var Alexander Ødegaard nære ved å utlikne, men den gode headingen slo i tverrliggeren.

I anstrengelsen med å strekke seg etter ballen, ble Eddie Gustafsson skadet og måtte gå ut. Inn kom Johan Dahlin.

Snaue ti minutter senere lå ballen i mål bak Dahlin. Uten at det var svenskens feil.

Peter Ijeh dundret inn utlikningen med en perfekt volley, og forløste dermed et jubelbrus som inneholdt mer lettelse enn glede på Viking stadion. Innlegget fra høyre kom nærmest bakfra, men spissen hadde ingen problemer med å dunke ballen i mål.

Dermed var en nigeriansk spiss på scoringslista for begge lagene.

8 minutter tillegg

Viking var nære ved å ta ledelsen mot slutten, blant annet med en heading av Allan Gaarde som Dahlin måtte strekke seg for å få fingertuppene på.

I stedet var det Edu som stjal showet. Nigerianeren scoret sitt andre for kvelden få sekunder på overtid. Denne gangen ved et pirk-inn-treff med tåa.

Mørkt for de mørkeblå

Bortelaget fra Oslo vest befester tross seieren sin posisjon midt på tabellen. Ti seire og ni tap - det blir det verken gullbankett eller nedrykksstrid av.

Siden både Sandefjord, Molde og Fredrikstad tok poeng i dag, ser det ikke lyst ut for Viking i nedrykksstriden.

Stavanger-lagets to siste kamper er nemlig mot Rosenborg på Lerkendal og mot Brann på Viking stadion.

Utfallet av kveldens seriefinale kan bli avgjørende for om Viking beholder plassen. Sikrer Rosenborg gullet, avslutter siddisene med to vanskelige kamper, men mot to lag som spiller mer for æren enn for poengene.

Er gullkampen derimot åpen klokka 21.45 i kveld, venter to ganger nitti minutter krig, slagsmål og nervedrama for Viking.

- Det spiller ikke så stor rolle hvem vi har igjen, sier Tom Nordlie til TV2.