Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking på topp

Best i Rogaland og best i Norge. Viking knuste Bryne, mens Odd tok alle poengene mot Molde. Runden minutt for minutt.

Tabellen!

Rosenborg åpnet Tippeligaen med å slå Vålerenga på Lerkendal i går. I dag gjennomførte ti andre lag seriepremieren.

Viking trakk det lengste strået i Rogalandsderbyet på Stavanger stadion. Det ok lang tid før vikingene fikk hull på byllen, men i løpet av omtrent tjue minutter i andre omgang puttet blåtrøyene tre ganger. Toni Kuivasto og Erik Nevland scoret hver sin gang før midtbaneyndlingen Bjarte Lunde Aarsheim kom inn og la på til 3-0. I tillegg brant Peter Kopteff et straffespark like før slutt.

Særlig en mann kunne puste lettet ut i dag - treneren som tok over for Benny Lennartsson; Kjell Inge Olsen.

- Det smakte veldig godt med en slik start, sier Olsen.

Nykommerne Aalesund og Tromsø vartet opp med rundens målfest. Fjorårets toppscorer i 1. divisjon dundret inn 1-0 på et flott frispark. Men Aalesund kom tilbake. Gutta i oransje scoret to ganger og ledet en stund Tippeligaen.

Men Tromsø ga seg ikke så lett. Gutan puttet to ganger og kunne til slutt returnere til Tromsø med alle tre poengene.

- Jeg føler vi hadde det beste laget, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

På Lillestrøm sto det lenge målløst. Kanarifuglene klarte på ingen måte å dominere kampen mot Bodø/Glimt, men elleve minutter før slutt var han der - mannen hele Åråsen hadde ventet på: Uwe Rösler.

Tyskeren stanget inn kampens eneste mål.

Mange har plukket ut Molde som den største favoritten i sjiktet bak Rosenborg. Men det ble en poengløs premiere for Røkke-klubben. Edwin van Ankeren puttet på for Odd Grenland og fikset tre fortjente poeng. Ronny Deila brant for øvrig et straffespark.

- Vi spilte en veldig god første omgang. Vi skapte veldig mange sjanser mot et veldig defensivt Molde-lag, sier trener Arne Sandstø til NRK.

Stabæk tok ledelsen på Fosshaugane, men Sogndal snudde kampen gjennom to raske mål av Marco Reda og Kristian Ystaas.

PÅ HÆLA:</B> Molde måtte reise hjem uten poeng fra Skien. Her er det Morten Fevang som lurer av Moldes Magnus Kihlberg. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
GOD START:</B> Erik Nevland scoret et av Vikings mål. Her er det Bryne-keeper Kenneth Høie som er først på ballen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media