Viking på vei ut av Europa

Tapte i Sofia onsdag kveld.

(Dagbladet.no:) CSKA Sofia - Viking 2-0. Gruppespillet i UEFA-cupen åpnet svært lovende for Viking tidligere i høst. Stavanger-laget slo Monaco på hjemmebane, en klubb som spilte Champions League-finale så seint som i 2004.

Nå er eventyret etter alt å dømme over for de mørkeblå gutta. For denne gang.

- Nå tror jeg vi er ute. Vi skal være heldige med andre resultater for å avansere, sier Roy Hodgson ifølge Aftenbladet.no.

Allerede etter 11 minutter tok Monaco ledelsen borte mot Slavia Praha. Så lenge Monaco ledet i Tsjekkia - hvilket de gjorde hele kampen - var Viking nødt til å vinne i Sofia.

Få sjanser
Men gjestene klarte ikke ta skikkelig grep om kampen, og det CSKA som styrte det meste av spillet. Etter 35 minutter sendte Hristo Yanev hjemmelaget i føringen, fra straffemerket. Frode Hansen sto bak fellingen, men avgjørelsen var nok litt tvilsom.

Det var uansett fortjent at CSKA ledet til pause. De hadde seks skudd på mål, mot Vikings null.

Etter hvilen fikk Viking seg en kalddusj umiddelbart. Innbytter Guillaume Dah Zadi hadde bare vært på banen i et minutt da han doblet ledelsen med en heading.

Først i de siste 20 minuttene klarte Viking å spille seg fram til målsjanser. Egil Østenstad og Toni Nhleko fikk begge sjansen fra skrått hold, men skuddene endte i henholdsvis tverrliggeren og keeperens armer.

STRAFFEMÅL: Hristo Yanev scorer sikkert fra krittmerket. Foto: AP
STRAFFEMÅL: Hristo Yanev scorer sikkert fra krittmerket. Foto: AP Vis mer

- Seieren til CSKA var fortjent. Vi forsvarte oss bra før pause, men mistet ballen for ofte på vei framover. Etter pause kom vi lenger fram, og kom til en del sjanser, sier Hodgson, som ledet sin siste Viking-kamp.

Farvel
Etter Vikings fire kamper i gruppespillet endte de på fire poeng. Monaco gikk forbi etter seieren deres i kveld, og også CSKA Sofia kan gå forbi etter siste runde.

Da vil Stavanger-gutta ende sist i gruppa.

Men: Viking kan teoretisk kapre 3. plassen. Da må Monaco slå CSKA Sofia i neste runde, og så må Hamburg slå Slavia med minst fire mål.

Dette var den siste Viking-kampen for Egil Østenstad og Frode Hansen, og trolig også Peter Kopteff - som har signalisert at han ønsker seg ut av landet.

Kampen kan også være den siste for Brede Hangeland. Bjørn Berland satt på benken i kveld, og også han har bestemt seg for å gi seg.

Debatt

Tror du Viking har maks flaks og kommer seg videre i UEFA-cupen?

SISTE KAMP: Egil Østenstad spilte i kveld sin siste Viking-kamp. Det endte med tap.