Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking reiste seg fra cupfadesen med to sene mål mot Tromsø

Avgjorde i sluttminuttene.

JUBEL: 
Vikings Samuel Adegbenro takker publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion som endte 2-0. Dermed fikk de en etterlengtet opptur etter tapet mot Vidar i cupen.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
JUBEL: Vikings Samuel Adegbenro takker publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion som endte 2-0. Dermed fikk de en etterlengtet opptur etter tapet mot Vidar i cupen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sjansefattig kamp så ut til å ende målløst da innbytter Björn Daníel Sverrisson dukket opp og stanget Viking i ledelse mot Tromsø. Like før slutt la Samuel Adegbenro på til 2-0.

Islandske Sverrisson kom inn for Claes Kronberg etter 64 minutter og gjorde 1-0 da det gjensto ti minutter av kampen.

Et innlegg fant pannebrasken til Vikings nummer 10, som fra langt hold sendte av gårde en knallhard heading. Den endte i Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavns lengste hjørne.

- Han er god i boksen, og det var en klasseheading, sa Viking-trener Kjell Jonevret om Sverrisson til TV 2 etter kampslutt.

Manageren var meget godt fornøyd med at laget slo tilbake etter cupfadesen mot Vidar.

- Tromsø forsvarte seg bra, men jeg synes vi hadde god kontroll. Vi har problemer offensivt i perioder, men så har vi noen x-faktorer. Vi har hatt et tøft kampprogram, så det er herlig å avslutte den perioden med seier, fortalte han.

Sjansefattig før hvilen Suleiman Abdullahi fikk en stor sjanse til å sende Viking i ledelsen allerede etter seks minutter, men headingen fra kloss hold gikk over mål. Resten av omgangen forløp uten de store mulighetene. Viking klarte aldri å skape de store sjansene mot et godt organisert bortelag.

- Tromsø forsvarer seg godt. Får vi litt mer tempo på ball så går dette vår vei, sa Viking-kaptein André Danielsen til TV 2 i pausen.

Det krydde ikke av store sjanser, men gjestenes Gjermund Åsen fikk en gyllen mulighet til å gi Tromsø ledelsen like etter pause. Hans avslutning traff stolpen.

Enorme muligheter Etter 1-0-scoringen hadde vertene flere enorme muligheter til å punktere kampen. I Tromsøs jakt på utligning kom hjemmelaget tre mot en på kontring, og både Udo og Ibrahim fikk sine muligheter til å sette 2-0-målet, men ingen maktet å få ballen over streken. Minuttet senere fikk Sverrisson to muligheter til å bli tomålsscorer. Det første forsøket endte i stolpen, mens forsøk nummer to ble klarert på strek.

Etter 85 minutter kom imidlertid 2-0-scoringen. Unggutten Samuel Adegbenro gjorde alt på egen hånd på høyresiden, dro seg inn og satte ballen i mål til 2-0.

Seieren gjør at Viking har 16 poeng på en foreløpig fjerdeplass, mens Tromsø ligger på 10.-plass med ni poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!