Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking rotet bort to poeng helt mot slutten

Hadde seieren i lomma, men sov da Hønefoss utliknet.

LURTE JARSTEIN: Hønefoss-spillerne jubler 1-0-scoringen til Mats André Kaland.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LURTE JARSTEIN: Hønefoss-spillerne jubler 1-0-scoringen til Mats André Kaland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Viking 2-2.

Et sent gitt straffespark så ut til å gi Kjell Jonevret og Viking enda en opptur borte mot Hønefoss i kveld, men hjemmelaget utnyttet sløvt forsvarsspill hos gjestene, og reddet uavgjort på AKA Arena.

Helge Haugens hands lot Makhtar Thioune sette inn 2-1 med bare minutter igjen å spille, men en skuffet Rune Almenning Jarstein i Viking-målet så Kevin Larsen få utnytte hullet på venstresiden helt mot slutten, og kunne ikke stoppe Kevin Bosse Elie Beugres utlikningsmål fra kloss hold.

Poengdeling var for så vidt greit etter sjanser og spill i løpet av 90 minutter, men Viking vil nok være irritert over måten det glapp på helt mot slutten.

Utliknet i siste minutt
Begge lagene åpnet friskt på AKA Arena, og det var ingen selvfølge at det skulle stå 0-0 helt til det var gått en halvtime.

Det var bare spilt noen minutter da Kevin Bosse Elie Beugre fikk ballen i beina helt alene inne i Viking-feltet, men ivorianeren klarte ikke å styre ballen innenfor stolpen bak Rune Almenning Jarstein.

Derfra og videre skapte lagene flere gode sjanser, men det manglet litt i avslutningene, spesielt hos bortelaget.

Vidar Nisja, Trond Olsen og Erik Nevland fikk alle skyte fra gode posisjoner, men ingen av dem traff mål med sine forsøk.

UTLIKNET: Erik Nevland headet enkelt inn 1-1. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UTLIKNET: Erik Nevland headet enkelt inn 1-1. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

I stedet tok HBK ledelsen etter 29 minutter.

Arnor Adalsteinsson hadde vært frisk fra sin høyreback-posisjon hele omgangen, og traff perfekt med innlegget da han fikk sjansen ute ved cornerflagget.

Inne foran mål vant Mats André Kaland duellen med midtstoppervikar Christian Landu Landu, og styrte i samarbeid med Viking-unggutten ballen forbi Jarstein til 1-0.

Viking så faktisk noe tammere ut etter scoringen, men utliknet likevel i omgangens siste minutt.

Yann-Erik De Lanlay vippet ballen inn til Vidar Nisja inne i feltet, Steven Thomas Clark stoppet de to første skuddforsøkene som kom, men klarte ikke stanse Erik Nevlands retur nummer to fra kloss hold. Nevland headet enkelt inn 1-1.

Tettere
Andreomgangen ble mindre åpen og mer sjansefattig.

Mikkel Vendelbo skaffet seg en god posisjon da han dro seg inn fra venstrekanten og skjøt fra seksten meter, men markkryperen gikk rett på Rune Almenning Jarstein.

På motsatt side var det stille. Målscorer Erik Nevland oppga plassen for Veton Berisha etter en drøy time, men innbytteren klarte ikke å prege sluttminuttene.

HANDS: Helge Haugens arm ga Viking ledelsen i andre omgang, men hjemmelaget kom tilbake.
HANDS: Helge Haugens arm ga Viking ledelsen i andre omgang, men hjemmelaget kom tilbake. Vis mer

Men Viking fikk straffespark knappe ti minutter før slutt.

Rune Almenning Jarstein satte i gang De Lanlay på høyre med et strålende utspill, og Helge Haugen handset i forsøket på å stanse innlegget fra kanten.

Tommy Skjerven var ikke i tvil, og Makhtar Thioune satte sikkert inn 2-1 for Viking, som plutselig hadde tre poeng å forsvare.

Det mislyktes de med. Venstresiden sov da Kevin Larsen ble spilt inn bak backrekka, Larsen fant Kevin Bosse Elie Beugre med innlegget via en motstander, og spissen dunket enkelt inn utlikningen.

Det betydde ett poeng til hver i Hønefoss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media