Viking sendte Start ned

Start ble noen numre for små for Viking søndag. Dermed blir det førstedivisjons-fotball i Kristiansand i 2017.

SENDTE START NED: Viking-keeper Iven Austbø jubler etter tre poeng mot Start søndag. Seieren betyr at Start spiller i første divisjon i 2017. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SENDTE START NED: Viking-keeper Iven Austbø jubler etter tre poeng mot Start søndag. Seieren betyr at Start spiller i første divisjon i 2017. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viking-Start 2-0 (1-0)

STAVANGER (Dagbladet): I fjor reddet de Start fra nedrykk ved å slå Mjøndalen i siste serierunde. I år gjorde Viking naboene i sør ingen tjenester, og sendte de hodestups ned i førstedivisjon i 2017. Start-kaptein Håkon Opdal var meget skuffet etter kampen.

- Dette føles ikke bra. Vi er lei oss for at vi ikke klarte å gjør en bedre andreomgang i dag. Første omgang ga oss den tenninga vi trengte for å få en utligning, men det klarte vi ikke. Det oppsummerer vel sesongen vår litt også. Vi er der nesten, men det er ikke godt nok, sier Opdal.

- Da blir det OBOS-ligaen neste år. Hvordan føles det i dag?

- Det føler jeg ikke så mye på akkurat nå. Det har ikke helt sunket inn enda, nå er det tapet her som er verst. Men jeg skal love deg det at når det får synke litt inn, så er det en tanke jeg ikke har lyst til å tenke på i det hele tatt, sier han.

34 år gamle Opdal har over 250 kamper for Start og Brann, og har spilt 12 landskamper i løpet av karrieren sier dette er blant det absolutt verste han har opplevd.

- Ja, denne sesongen her har vært fryktelig skuffende. Vi har vist at vi ikke har vært på nivå gjennom en hel kamp. Det har bare vært nesten godt nok. Poengfangsten vår har bare vært trist, sier Opdal.

Viking på sin side har hatt en dårlig høstsesong, men kunne med en sterk sluttspurt melde seg helt opp i medaljekampen. Etter seieren har de tre poeng opp til 3. plass, og for Jonevret er det helt sykt at de er der de er med tanke på alt det utenomsportslige som har skjedd rundt klubben.

- Det er helt sykt. Hva holder de på med der oppe? utbryter Jonevret, og fortsetter:

- I fjor hadde vi 53 poeng og havnet på 5. plass. Nå har vi 39 poeng. Det er merkelig. Men topplagene, foruten Rosenborg er ikke bra i år. Det er kjekt for oss i en sånn sesong og kunne kjempe der oppe, sier Jonevret.

Bråk?

I det som nesten kan kalles et lokalderby var det alt annet enn vennlig stemning før kampen. Både Vikinghordene og Tigerberget med samme tog, og en skokk med politibetjenter stod klar til å ta de i mot på tog-stoppet i Jåttåvågen. Det så ut til at det gikk fint for seg på perrongen.

1-0-seieren mot Sarpsborg forrige runde ga Start sin aller første trepoenger i årets Tippeliga, og det var tent et lite håp foran kampen mot Viking søndag. Den kampen måtte vinnes, om ikke var nedrykket klart.

Dagbladets journalist så ikke de første to minuttene i Jåttåvågen, grunnet hjemmesupporternes idé om stemningsskapende bluss foran kampen, men da røykteppet endelig lettet, mistet et forsvaret til et høytstående Viking-lag ballen på midtbanen.

Start best i gang

Chidiebere Nwakali kom helt alene mot Iven Austbø, men avslutningen klarte han å sette utenfor målet.

Om blussene på tribunen kan karakteriseres som fyrverkeri vites ikke, men det var i alle fall et fyrverkeri av en åpning søndag kveld. Like etter Starts sjanse gikk Viking i angrep, og Patrick Pedersen fikk til slutt sendt avgårde et skudd fra spiss vinkel, som Håkon Opdal reddet.

Reddet gjorde ikke Opdal noen minutt senere, men det gjorde Vikings Abdisalam Ibrahim da han fikk ballen i hånda på lagkamerat Karol Mets sitt skudd fra 12 meter.

Som blussene før kampen brant også fyrverkeriet fra åpningsminuttene ut på Viking stadion. Men de gule og svarte hadde et lite smell igjen. Viking-forsvaret mistet nok en gang ballen i farlig posisjon, og et godt innlegg fra venstre Robert Sandnes foran et så godt som åpent mål. Avslutningen gikk dessverre for bortelaget like over.

Danielsen-skudd

Et aldri så lite smell hadde også Viking og André Danielsen også igjen etter 27 minutter. Viking-kapteinen brant til fra 25 meter, skuddet så ut til å gå milevis utfor, men traff en uheldig Start-spiller på veien og i mål forbi en utspilt Opdal.

Det luktet nedrykk av et Start-lag som ikke hadde vunnet på bortebane i Tippeligaen siden mai 2015, men de ville ikke gi seg uten kamp. Noen minutter senere kom Starts Nwakali nok en gang alene mot Viking-keeper etter et flott raid, men nok en gang gikk skuddet hans like utenfor stolpen.

Dermed går lagene til pause med et resultat som kan sende Start ned en divisjon.

Men sørlendinger er kjent for å ikke gi seg lett. Etter noen få minutter av andreomgangen får Espen Børufsen et godt treff fra 25 meter, som går via Iven Austbø og i stolpen.

Avgjørelsen?

Noen ganger må en dessverre se realiteten i øynene, og da Opdal kommer ut og bommer på en Viking-corner, får midtstopper Joachim Jørgensen en grei jobb med å heade ballen i det åpnet Start-målet.

På overtid får Start en kjempesjanse til å pynte på resultatet, men Iven Austbø som søndag spilte sin 100 Tippeliga-kamp gjorde en strålende redning.

Etter 94 minutter blåste derfor dommer Trond Ivar Døvle av kampen. Start er i førstedivisjon i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer