Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Viking-sjefen etter tapet: 
- Sikker på at jeg blir fornøyd når jeg ser kampen på nytt

Etter forestillingen mot Rosenborg fikk Viking-spillerne stående applaus av hjemmefansen. Det er optimisme i Stavanger.

Viking-trener Ian Burchnall var stolt over hva elevene hans presterte i 0-1-tapet for Rosenborg. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Viking-trener Ian Burchnall var stolt over hva elevene hans presterte i 0-1-tapet for Rosenborg. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): Etter 0-1 for Rosenborg hjemme ligger Viking desidert sist på tabellen i Eliteserien med 0 poeng etter fire kamper. Men mot Rosenborg skjedde det noe på Viking Stadion. Viking-fansen fikk se et hjemmelag som spilte fin fotball, og som var direkte uheldige som ikke fikk med seg poeng.

De rundt 7000 tilskuerne ble så imponert over laget, at når spillerne tuslet slukøret av banen, så fikk de stående applaus.

- Publikum var fantastiske. De støttet oss hele veien. Samtidig er det vi som må løfte tilskuerne, og jeg følte spillerne gjorde nettopp det i kveld. Måten de spilte på skapte den gode atmosfæren, sier Viking-trener Ian Burchnall til Dagbladet etter kampen.

Modig trener

Og det er en tøff, ung Viking-trener som treffer pressen etter kampen. Etter fire strake tap ville nok mange ha vært urolige, men Burchnall (34) har troen.

- Det var mer positivt enn negativt i kveld. Jeg skal definitivt ikke gå hjem å se på tabellen i kveld, men jeg skal se kampen nøye på nytt. Og da er jeg sikker på at jeg kommer til å være veldig fornøyd med det jeg ser, sier Burchnall.

Ingebrigtsen: - Har hatt uflaks

For Viking imponerte mange i kveld, og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mente Rosenborg var utrolig heldige som fikk med seg alle tre poengene med hjem. Han er sikker på at Viking kommer til å klatre på tabellen etter hvert.

- I dag er Viking gode, og vi er heldige. Om vi ser på det Viking har prestert i år, burde de ha hatt 7-8 poeng, og da hadde de vært i andre enden av tabellen. Viking har fått dårlig betalt, og det gjorde de i dag også, sier Ingebrigtsen.

Matchvinner Pål André Helland var veldig enig med treneren, og lot seg også imponere over Viking mandag. Nå kommer han med en oppfordring til Viking-fansen.

- Jeg håper at publikumet til Viking vil støtte opp under klubben i en så trang situasjon som de er i. For hver enkelt som kommer på kamp, betyr det ekstra kroner i klubbkassen. Det er i motgang klubben trenger støtte, sa han.

Burchnall: - Poengene kommer

Selv om det kanskje ikke var verdens beste stemning under kampen mellom de to lagene, er de snille med hverandre etterpå. Ian Burchnall er klar på at grunnen til at Rosenborg vant på en dårlig dag, er at de bare trenger en sjanse til å avgjøre på. Han er likevel veldig stolt av egne spillere.

- Vi nærmer oss slik jeg vil at vi skal spille nå. Det er mye positivt. Jeg syns det var vanskelig å spille slik vi ønsket de tre første kampene som var så tette. Men i kveld så jeg energien vi skal spille med, og i dag var det forhåpentligvis litt mer representativt av Viking, sier Burchnall.

Nå venter Odd i Stavanger neste søndag. Det er ny optimisme nå, og kanskje kommer årets første poeng allerede da.