Viking slo Molde på viljen

Viking hadde større vilje til å vinne og konsentrerte seg bedre. Derfor slo de Molde 4-3 i en thriller av en fotballkamp på Molde stadion i dag.

Molde hadde taket på kampen i slutten av andre omgang og hadde akkurat hentet opp Vikings 3-1-ledelse. Det sto 3-3. Molde-publikummet med Kjell Magne Bondevik i spissen jublet over utviklingen og ventet bare på seiersmålet da Viking fikk frispark. Da var det innbytteren Martin Knutsen gjorde sitt geniale trekk. Han løp inn i midten bak et måpende Molde-forsvar og fikk nokså uforstyrret sette inn Vikings seiersmål.

- Dette var bare herlig, sa Knutsen til NTB etter kampen. Han fikk spille i ti minutter, men det var nok til å bli matchvinner.

«Energilekkasjer»

Tanken på kampen mot Porto kommende onsdag kan være noe av forklaringen på en slapp innsats hos Molde. Spørsmålet er om også om en uavklart bonusavtale for mesterliga-deltakelsen har tatt noe av tælen fra spillerne. Trener Erik Brakstad svarte på et spørsmål om dette under pressekonferansen etter kampen, og han sa det kan ha vært «energilekkasjer» i spillergruppa.

Moldes prestasjon lover ikke godt foran onsdagens mesterligaoppgjør, og spesielt i forsvaret var det mange feil og dårlige prestasjoner. Det er ikke så mange dagene siden Molde-forsvaret gjennomførte en nærmest prikkfri match mot Real Mallorca. Brakstad selv kalte forsvarets spill «naivt», men han trakk fra Petter Chr. Singsaas som et hederlig unntak.

Viking-glede

I Viking-leiren var det naturligvis bare glede å høre etter seieren i en underholdende kamp med raske overganger og mange sjanser på begge sider. Magnus Svensson og Bjørn Berland herjet stygt med Molde-forsvaret gjennom store deler av kampen, og ga publikum det ene sjokket etter det andre.

Viking brukte bare to minutter til å gjøre pauseresultatet 1-1 om til en 3-1-ledelse. Berland var borti det aller meste, scoret to selv og var banens beste spiller.

Hos Molde gjennomførte både Andreas Lund og Odd Inge Olsen en god kamp. Et positivt innhopp hadde også nyervervelsen André Schei Lindbæk som bidro sterkt til å hente opp Vikings 3-1-ledelse. Det sto 3-3 da Schei Lindbæk var veldig nær ved å score, så det kunne lett ha vippet Moldes vei.

Glad trener

Portugisiske journalister var naturligvis på plass foran Vikings og Moldes møter med Sporting Lisboa og Porto i UEFA-cupen og mesterligaen. De møtte en fornøyd Viking-trener Poul Erik Andreasen og en noe deprimert Molde-trener Erik Brakstad, som måtte ha en stund for seg selv før pressekonferansen.

Andreasen mente at viljen nok var enda bedre enn evnen til å gjennomføre gode overganger.

- Begge lag må nok spille noe mer taktisk når vi skal ut i Europa, sa han.

For Molde blir det noen selvransakelsens dager fram til onsdag. Brakstad kan håpe på det litt forslitte ordtaket om en dårlig generalprøve, men nå må i alle fall alle utenomsportslige forhold ryddes av veien før onsdag.

I så måte tapte Molde-spillerne tre poeng, men skaffet seg et ekstra godt kort på hånda i den avsluttende forhandlingsfasen om mesterligabonusen.

(NTB)