Viking slo sliten medaljevinner

Viking vant sjansestatistikken klart, men bare 1-0 mot bronsevinner Lyn i Benny Lennartssons avskjedskamp i serien.

Oslo-klubben var sikret minst bronse før kampen, og hadde aldri kapasitet til å ryste Viking, som endte på fjerdeplass. Molde slet mot Sogndal, men klarte 3-3 og tok sølvet.

Stavanger-laget hadde god kontroll på slitne Lyn-spillere kampen igjennom. Med ti kvalifiserte målsjanser, mot Lyns fire, burde seieren vært større.

3300 tilskuere på Ullevaal måtte nøye seg med Erik Nevlands fulltreffer etter 59 minutters spill. Innbytter Bjørn Berland gjorde flott forarbeid før Nevland skjøt enkelt i mål fra kort hold.

Nevland hadde flere fete tilbud på landskamparenaen, men var uvanlig ineffektiv. Lyn slet med upresist pasningsspill og dårlig bevegelse, og var aldri i nærheten av det de har vist tidligere i sesongen.

- Bismak

Lyn-spillerne klarte ikke å avslutte kanonsesongen med stil, slitasjen på de få etablerte spillerne i A-stallen er merkbar.

- Bronsemedaljen har en liten bismak, vi burde gitt folk en bedre avslutning enn dette, sa en skuffet Jonny Hanssen, som virkelig har fått et løft i hovedstaden og vært en av klubbens støttespillere sesongen igjennom.

- Klubben hentet ikke spillerne vi trengte i løpet av sesongen, og vi har sagt fra at vi synes det var dumt. Det var surt å gi fra seg en ledelse på sju poeng midtveis. Nå må vi hente 2-3 klassespillere og 2-3 andre som kan heve stallen, og bytte ut en del som ikke har levert varene, sa Hanssen til NTB.

- Men jeg er veldig stolt av laget. Det skjedde ting underveis i sesongen, men vi må tolerere feil og lære av dem. Målet neste år er å ta ytterligere et steg fram, fortsatte Hanssen som har to år igjen av kontrakten med Lyn.

Ryggskade

Viking spiller viktig europacupkamp torsdag, og Benny Lennartsson var fornøyd med mye av det hans gutter viste.

- Jeg synes vi hadde god kontroll på Lyn hele veien, men nå er jeg virkelig bekymret, sa Benny til NTB.

- Tom Sanne pådro seg det som kan være en alvorlig ryggskade, og det plager meg. Jeg er veldig fornøyd med førsteelleveren min, og med Tom ute må vi gjøre forandringer som kan skape uro i laget, fortsatte svensken, som ennå ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre neste sesong.

- Celta Vigo blir en helt annen kamp, og jeg mener det er like gode muligheter til å klare noe der som det var mot Chelsea. Jeg har hørt at et par av de beste spissene deres er ute med skade, det er slikt som kan hjelpe oss. Men det blir «oerhört tufft».

(NTB)