Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking vant 2-1 mot Florø

Viking slo tilbake etter fire strake tap

Viking var i trøbbel hjemme mot bortesvake Florø, men vendte til 2-1-seier og tre etterlengdede poeng.

TOPPSCORER: Tommy Høiland er toppscorer for Viking med sine sju mål. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Tommy Høiland er toppscorer for Viking med sine sju mål. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Det er krise i Stavanger etter at Viking har gått på smell etter smell i 1. divisjon. Veien tilbake til Eliteserien er blitt litt mer kronglete enn mange så for seg. I tur og orden har Viking tapt mot Aalesund, Jerv, Sogndal og Nest-Sotra.

Trener Bjarne Berntsen slo i bordet etter 0-5-tapet mot Nest-Sotra, og han fikk et løft i onsdagens hengekamp.

Det var riktignok gjestene fra Florø som tok ledelsen etter at kvarteret var spilt. Med en flott avslutning fra 16-meterstreken sendte Peter Aase bortelaget foran.

Veteranen Tommy Høiland sørget for litt arbeidsro da han scoret på straffespark rett før pause. Fredrik Torsteinbø sikret tre poeng til et presset Viking da Florø aldri fikk klarert en corner etter at timen var spilt.

Florø ga ikke opp, og tre minutter før slutt var gjestene bare et stolpetreff unna poeng. Christer Husas forsøk gikk via Claes Kronberg og i stolpen til hjemmesupporternes store lettelse.

Viking ligger på fjerdeplass med 22 poeng, tre færre enn Sogndal på annenplassen som gir direkte opprykk. Lederlaget Aalesund, som rykket ned fra Eliteserien sammen med Viking i fjor høst, topper 1. divisjon med 29 poeng.

Florø, som står uten borteseier denne sesongen, ligger nest sist med sine 11 poeng. Bare Strømmen (10) har tatt færre poeng.