Viking snapper Sarpsborg 08s assistent

Burchnall presentert i dag.

NY ASSISTENT: Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Kjell Jonevrets nye assistenttrener fra neste sesong. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NY ASSISTENT: Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Kjell Jonevrets nye assistenttrener fra neste sesong. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Ian Burchnall (31) som sin nye assistenttrener fra neste sesong.

Engelskmannen kommer fra tilsvarende jobb i Sarpsborg.

Burchnall har vært assistent for Sarpsborg 08-trener Brian Deane de siste to sesongene. Han erstatter Kåre Ingebrigtsen i Viking og blir Kjell Jonevrets høyre hånd.

Viking skriver på sitt nettsted at Burchnall har undertegnet en toårskontrakt.

- Viking er en stor klubb som har potensial til å spille europeisk fotball. Dette er et steg opp for meg. Jeg er også glad for muligheten til å jobbe med «Kjelle» og det øvrige teamet, sier engelskmannen.

Duoen forsvinner Viking har stått uten assistenttrener siden Ingebrigtsen ble hovedtrener i Rosenborg i juli. Etter det har resultatene vært svake for vestlandsklubben.

- Vi har ansatt en assistenttrener som skal styrke vårt sportslige apparat og passe godt sammen med både hovedtreneren og de andre. Ian er en veldig god coach som jobber systematisk og målrettet, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

Fra før er det klart at Deane gir seg som Sarpsborg-trener etter sesongen, og onsdag ble det klart at klubben også mister assistenten.

Sammen har de ført østfoldklubben til en foreløpig 7.-plass i eliteserien i 2014.

- Perfekt Kjell Jonevret uttaler at han er glad for å få Burchnall med på laget.

- Ian er en type som brenner for å være på feltet. Vi to er veldig nær hverandre når det gjelder hvordan vi ønsker at fotballen skal spilles. Han har også gjort et bra inntrykk som person. Jeg tror han passer perfekt i rollen der han skal bidra til å utvikle spillere og Viking som lag, sier svensken.

Viking ligger på 10.-plass i eliteserien med tre runder igjen å spille.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 766743428


Varnish cache server