Viking snapper Sarpsborg 08s assistent

Burchnall presentert i dag.

NY ASSISTENT: Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Kjell Jonevrets nye assistenttrener fra neste sesong. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NY ASSISTENT: Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Kjell Jonevrets nye assistenttrener fra neste sesong. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eliteserieklubben Viking presenterte onsdag Ian Burchnall (31) som sin nye assistenttrener fra neste sesong.

Engelskmannen kommer fra tilsvarende jobb i Sarpsborg.

Burchnall har vært assistent for Sarpsborg 08-trener Brian Deane de siste to sesongene. Han erstatter Kåre Ingebrigtsen i Viking og blir Kjell Jonevrets høyre hånd.

Viking skriver på sitt nettsted at Burchnall har undertegnet en toårskontrakt.

- Viking er en stor klubb som har potensial til å spille europeisk fotball. Dette er et steg opp for meg. Jeg er også glad for muligheten til å jobbe med «Kjelle» og det øvrige teamet, sier engelskmannen.

Duoen forsvinner Viking har stått uten assistenttrener siden Ingebrigtsen ble hovedtrener i Rosenborg i juli. Etter det har resultatene vært svake for vestlandsklubben.

- Vi har ansatt en assistenttrener som skal styrke vårt sportslige apparat og passe godt sammen med både hovedtreneren og de andre. Ian er en veldig god coach som jobber systematisk og målrettet, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

Fra før er det klart at Deane gir seg som Sarpsborg-trener etter sesongen, og onsdag ble det klart at klubben også mister assistenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer