Viking snappet seriegullet

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Sandefjord 32- 26. Viking hadde bestemt seg for å knalle til mot Sandefjord i seriefinalen. - Det greide vi. Dette var vår beste kamp noensinne, sier gårsdagens viking, Christian Berge.

Sandefjord-trener Gunnar Pettersen var fortvilt over forsvarspillet etter at seriegullet glapp. - Jeg har aldri vært med på å slippe inn 32 mål som trener. Det var rett og slett for dårlig, tordnet Pettersen etter kampen.

Sandefjord hadde nemlig ett fattig poeng på Viking før gårsdagens serieinnspurt. Men det var Viking som sikret seriegullet i en fysisk knallhard håndballkamp.

I forsvar ruvet fysisk sterke Rune Haugseng og Tor Bjørn Andersen. I angrep var det teknikeren Christian Berge som briljerte. På kanten herjet «pilot» Stig Penne med sine flyvere. Men banens bestemann var Øystein Havang fra Sandefjord. Han dunket inn ti mål.

- Viking var bedre enn oss. Spesielt på tempo og i angrep var de suverene, sa en skuffet Havang rett etter kampen.

- Vi hadde bestemt oss for å ta Sandefjord på fysikken, sier Christian Berge etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen.

Svensketrener Gunnar Blombäck var storfornøyd med sine gutter.

- Dette laget har et enormt potensial. Derfor gleder vi oss til neste års Champions league.

  • Viking har langtidskontrakter med de fleste spillerne. I tillegg håper ledelsen på en eller to nye klassespillere. Neste sesong kan det bli vikingtokt til Europa.