Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Viking snøt Brann for seieren på overtid

Vikings Samuel Adegbenro reddet ett poeng i en sjansefattig kamp i Bergen.

 1-0 ved Branns Fredrik Haugen   i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 1-0 ved Branns Fredrik Haugen i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann- Viking 1-1 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): Det blir ofte jevne og spennende oppgjør når det inviteres til vestlandsderby på Brann stadion. Det ble det også i kveld. Men i en sjansefattig kamp var det en svak Viking-keeper, og et lurt langskudd som sørget for at Brann nå er på fjerdeplass i Eliteserien.

Men bergenserne kunne vært på andreplass. En heading i siste minutt ødela seiersfesten på Brann stadion.

- Vi roter det til i de siste sekundene av kampen. Det var unødvendig og urutinert. Samtidig er det bittert at vi mister to viktige poeng når "alle" tror vi har tre poeng i lommen, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Brann begynte kampen best i en kamp som hadde et høyt tempo. Men selv om hjemmelaget hadde et spillemessig overtak, så var siddisene med på notene. Når det er sagt, så var det få sjanser i første halvdel.

Svakt av keeper
Første store sjanse ble imidlertid mål. Etter 21 minutter kommer Brann på et fint raid på venstre ving.

Ballen havner til slutt hos Fredrik Haugen, som ligger og vaker som en enslig gjedde like utenfor straffesirkelen.

Når han får ballen, plasserer han den vakkert nede i venstre hjørnet for Vikings Iven Austbø.

Keeperen så utgangen på skuddet, og var like rask i vendingen som en tom striesekk. Selv om det ikke var en keepertabbe, så burde Austbø tatt skuddet. Men i forkant av skuddet var det fraværende press på Haugen, så her var det flere i blått som ikke gjorde jobben sin.

Riv og slit
Viking kom mer med i kampen etter pause, men det ble få sjanser til både gjester og verter. Det ble mer sliting, mange frispark og kriging på midtbanen, enn sjanser og godt spill.

Brann har hittil i sesongen spilt underholdende fotball på hjemmebane. Men i dag fikk de ikke til den fotballen de har imponert med tidligere på hjemmebane i år.

Ødela festen
Hverken Brann eller Viking hadde noen god dag. Men Brann var hakket bedre. Derfor føltes det som et ran da Viking stakk av med tre poeng da alle trodde kampen var avgjort.

I det 92 minutt scorer Samuel Adegbenro på et vakkert hodestøt, etter rot og panikk i Brann-forsvaret i forkant av scoringen. Dermed berget Viking-spissen ett poeng i Bergen.

Gav aldri opp
Ellevill jubel blant Viking-fansen, og hos trener Ian Burchnall. Frustrasjon og fortvilelse hos de rød-hvite.

- Ahh. Det var herlig. Ikke fortjent, vil nok mange si. Men vi gir oss aldri. I pausen sa jeg til guttene at det var ingen grunn til å henge med hodet. Vi skapte ikke all verdens med sjanser, men vi gnager, gnager og gnager. Til slutt roter et godt Brann-forsvar til, og det var alt Samuel Adegbenro trengte. Herlig! sier Viking-treneren.

 1-1 ved Vikings Samuel Adegbenro og blir gratulert av keeper Iven Austbø i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 1-1 ved Vikings Samuel Adegbenro og blir gratulert av keeper Iven Austbø i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Viking hadde to store sjanser på 90 minutter, mens Brann noterte seg for fire farlige sjanser.

Fakta:

Brann – Viking 1-1 (1-0)

12.613 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Haugen (22), 1-1 Samuel Adegbenro (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Samuel Adegbenro, Julian Ryerson, Viking, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Brann.

Lagene:

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 87.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Torgeir Børven (Jakob Orlov fra 59.), Gilli Sørensen (Deyver Vega fra 74.).

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Claes Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen – André Danielsen, Steffen Ernemann (Kwesi Appiah fra 58.) – Zymer Bytyqi (Stian Michalsen fra 81.), Julian Ryerson, Samuel Adegbenro – Mathias Bringaker (Robin Shroot fra 86.).