Viking snublet mot Aalesund på hjemmebane

Har ikke vunnet siden 16. august.

• Viking - Aalesund 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Viking hadde ikke vunnet på syv kamper da Aalesund kom på besøk til Stavanger i kveld.

Men etter at kampen var ferdig, hadde den statistikken økt til åtte kamper for Viking, som ikke har vunnet siden 16. august.

Etter to scoringer av Leke James, endte det med at Aalesund og Jan Jönsson tok med seg alle de tre poengene som lå i potten hjem til Sunnmøre. Et trøstemål på tampen av kampen holdt ikke for Viking.

- Jeg er ganske fornøyd og det er en bra prestasjon, men vi må kjempe for seieren, sier Jan Jönsson til C More etter kampen.

To på corner Hjemmelaget viste gode takter i åpningen av kampen. Men etter at Leke James først hadde en god sjanse, som gikk til corner, sørget han for at corneren endte akkurat der den skulle.

Corneren ble lagt av Sakari Mattila, og inne i boksen var det ingen som raget høyere enn Leke James - som styrte ballen i motsatt hjørne med hodet.

Vel fem minutter senere doblet Aalesund-spilleren ledelsen. Og også denne gangen gjorde Leke James det han skulle med hodet - og på en corner. Igjen var det Mattila som la corneren, og Leke James gjorde ingen feil da han slo Steinthor Thorsteinsson i lufta og kunne juble for sin andre scoring for kvelden.

Etter scoringen tok Aalesund over, og Viking sleit til tider med å henge med på det Sunnmøringene vartet opp med på bortebane.

Mot slutten av omgangen kom hjemmelaget tilbake, men greide ikke komme nærmere en scoring enn forsøk rett på keeper Sten Grytebust. Fotballen varmet neppe den lille mengden hjemmefans som hadde møtt fram på Viking Stadion i regnværet.

Ingason reduserte Viking kom ut på matta og opptredde som et friskere lag etter pausa. Men Aalesund kunne endt opp med å sette inn 3-0 i starten av andre omgang, om bare marginene var mer på gjestenes side.

TO PÅ HODET: Aalesunds Leke James sørget for tre poeng til sunnmøringene ved å score to mot Viking på hodet. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TO PÅ HODET: Aalesunds Leke James sørget for tre poeng til sunnmøringene ved å score to mot Viking på hodet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Etter flere store Aafk-sjanser ved Leke James og Fredrik Ulvestad, begynte Viking å sette mer press på gjestene, men tida begynte å renne ut for de mørkeblå.

Men hjemmfansen måtte vente til det var igjen ti minutter av ordinær tid før de fikk noe å juble for. Sten grytebust reddet et frispark fra André Danielsen - men sendte returen rett i stanga.

Ballen plukket Sverrir Ingi Ingason opp og satte den enkelt bak Aalesund-keeperen - og dermed hadde Viking fått utlikningen de hadde jaget lenge.

Hjemmelaget presset på for en utlikning i sluttminuttene, men måtte erkjenne at tida ble for knapp - og Sten Grytebust sto i veien for de forsøkene som var. Nærmest var Ingason med en heading på corner, men det ville seg ikke for Viking.

Dermed ebbet tida ut - og poengene ble til lenger nord på kysten.

- Innledningen va ok, vi hadde brukbar kontrollen. Men så slipper vi inn to dødballmål. Og det preger oss, og vi får høye skuldre, oppsummerer Kjell Jonevret overfor C More.