Viking snytt for mål mot VIF

Ballen var over streken.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Viking 0-1

Vålerengas cupopptur i midtuka lot seg ikke konvertere til seriesuksess, og Oslo-lagets tippeligamareritt fortsetter inn i oktober måned.

Viking viste seg gjennom mesteparten av kampen som et lag som er hurtige i omstillingsfasen, og var kvikke i både bein og hoder når laget kom framover.

Nisja raskest

Beviset på det kom allerede etter seks minutter da et oppspill ble stusset til Martin Fillo som med en lekker detalj vippet ballen over hjemmelagets forsvar, vel vitende om at bakromsjagende Vidar Nisja kom halsende til adressen pasningen var sendt til.

Troy Perkins luktet faren og rykket ut fra streken, men Nisja var enda raskere i oppfattelsen og lobbet iskaldt over amerikaneren i VIF-buret.

Bare et halvt dusin minutter etterpå var rollene byttet om i Viking-angrepet; Nisja som tilrettelegger, Fillo som avslutter.

Likevel skulle det ikke ende i tellende resultat, selv om utsiktene til scoring kanskje var enda bedre.

JUBEL: Viking ble snytt for et mål, men slo likevel Vålerenga på oslolagets hjemmebane i kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
JUBEL: Viking ble snytt for et mål, men slo likevel Vålerenga på oslolagets hjemmebane i kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Etter å ha kjørt karusell med VIF-forsvaret, la Nisja ballen nydelig på tvers av feltet til en umarkert Fillo på bakre stolpe, men tsjekkeren lå bakpå og blåste ballen over tverrliggeren.

VIF bra med

Vålerenga var på sin side fullt på høyde med gjestene fra Stavanger i banespillet, men led under av at spillet enten manglet nødvendig tempo eller ble for fikst og ambisiøst, selv om både Mohammed Abdellaoue og Luton Shelton tidvis truet Vikings firebacksrekke.

I tillegg gjorde atter en gang ubeleilige skader sitt til at kortspillet fra benken ble vanskelig. Allerede etter 19 minutter måtte Jarl-André Storbæk forlate banen med en smell i kneet, og da han fikk følge av en Kristofer Hæstad kvarteret senere, var allerede to av tre bytter brukt opp med totredjedels fotballkamp igjen.

Jobben ble med andre ord ikke enklere for Martin Andresen og hans våpendrager på benken Tor Ole Skullerud.

Enda vanskeligere kunne det ha blitt om Alexander Ødegaard hadde utnyttet en opplagt scoringssjanse like før pause etter at Vidar Nisja atter en gang satte opp en lagkamerat i ønskeposisjon.

Ødegaard, som leverte varene med to mål mot Stabæk sist, var imidlertid ikke kald nok i gjerningsøyeblikket.

Verre skulle det definitivt ha vært dersom assistentdommeren hadde hatt tilgang til reprisebilder eller lyttet til Viking-protestene.

Viking snytt for mål mot VIF

- Ja, den var inne, sier Vikings Trond Erik Bertelsen. 

Dos Santos traff treverket

I en ellers hendelsesfattig andre omgang, hvor VIF kom nærmest da Freddy dos Santos traff tverrliggeren, ble nemlig Viking snytt for et soleklart mål da Trond Erik Bertelsens frispark ble stoppet godt på innsiden av streken av Troy Perkins.

Likevel burde nok Mame Niang uansett ha satt returen fra to meter, men VIF-keeperen gjorde seg stor og avverget.

- Vi var heldige sist og uheldige nå, men dette jevner seg ut over sesongen. Uansett skulle du ha spurt meg om vi tapte to poeng, smiler Uwe Rösler til Dagbladet.no.

Uwe Röslers menn skulle uansett komme fra det med tre poeng på tross av dommertrioens feilvurdering, og Stavanger-laget klatrer til en midlertidig femteplass, som kan bli permanent dersom RBK taper i Ålesund.

Vålerenga tapte sin tiende kamp for sesongen, og da HamKam karret til seg ett poeng på Briskeby minsker avstanden til den utsatte kvalikkplassen tilsvarende og er nå nede i seks poeng.

SINT: Vikings trener Uwe Rösler bak assistentdommer Erik Ræstad, som kom i fokus under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Ullevaal stadion.