Viking-spiller havnet på glattcelle

Horn droppet før dagens kamp. Og toppscoreren er ute til våren.

ANGRER: Jørgen Horn havnet på glattcelle før helga, og mistet en Viking-trening. Det kostet ham kampen mot Start i dag.Foto: Heiko Junge   / SCANPIX
ANGRER: Jørgen Horn havnet på glattcelle før helga, og mistet en Viking-trening. Det kostet ham kampen mot Start i dag.Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Erik Nevland reddet til slutt 2-2 for Viking hjemme mot Start, men det blir neppe noen gledens helg i Stavanger av den grunn.

Ifølge Rogalands Avis startet trøbbelet allerede fredag, da Jørgen Horn ikke møtte til trening fordi han tilbragte natta før på glattcelle. Horn var ikke i troppen i dag.

- Jeg var ute på byen torsdag i forbindelse med fadderuken. Da ble jeg tauet inn av politiet, og havnet på glattcelle. Dermed rakk jeg ikke trening på fredag, og ble suspendert av klubbledelsen, sier Horn til lokalavisa.

- Selvfølgelig angrer jeg. Jeg har bragt både lagkameratene mine og familien i vanry. Jeg skulle gjerne vært dette foruten, sier han.

Vil ikke utelukke mer straff
Sportsdirektør Egil Østenstad sier det foreløpig ikke er klart om klubben vil forfølge saken ytterligere.

- Det er for tidlig å si noe om det, nå ble det som det ble, og vi suspenderte ham fra trening og kamp i helga, sier Østenstad til Dagbladet.

- Nå får vi samles i morgen og snakke sammen, så får vi se om det blir aktuelt med ytterligere reaksjoner fra klubbens side. Men det er ingenting uoppgjort mellom ham og politiet, og han skal spille andrelagskamp i morgen kveld, sier Østenstad.

Ingelsten ute resten av sesongen
Samtidig har legeapparatet gitt Viking-sjefene beskjed om at toppscorer Patrik Ingelsten er ute med skade i flere måneder, og neppe tilbake på banen før til våren.

Ingelsten fikk kneskålen ut av ledd i et skuddforsøk, og rev av en scene.

— Det så ut som om kneskåla lå oppe på låret, sa lagkamerat Birkir Bjarnason etter kampen.

Fysioterapeut Halvard Øen Grova i klubben opplyser til NTB at Ingelsten må opereres i kneet.

— Han er derfor ute i 6-8 måneder. Det er en stygg skade, og jeg synes synd på Patrik. Vi får bare ta ham godt imot når han er tilbake, sier Grova.

Kan ikke love erstatter
Egil Østenstad innrømmer at skaden er et hardt slag for både Ingelsten og klubben.

- Han vil være ute i lang tid, og opereres sannsynligvis i morgen. Ingen kunne se at dette var på vei, det er bare sånt som skjer i fotball dessverre, sier han.

- Betyr dette at dere må forsterke angrepet?

- I utgangspunktet er det ikke rom for det. Men det er klart vi har en tropp som allerede er litt tynn, vi har allerede en Joakim Austnes som ikke har vært tilgjengelig for oss nesten gjennom hele sesongen. Det begynner å røyne på. Men nå får vi samle oss litt og vurdere situasjonen, jeg vil i hvert fall ikke annonsere noe nå, sier Østenstad til Dagbladet.

LIDER: Patrik Ingelsten er ute i månedsvis på grunn av skaden han pådro seg i ettermiddag.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
LIDER: Patrik Ingelsten er ute i månedsvis på grunn av skaden han pådro seg i ettermiddag.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer