Viking-spiller kan få oppholdsnekt

Abdul-Karim Ahmeds Viking-karriere i Tippeligaen kan være over før den har begynt.

Ghaneseren har ennå ikke fått arbeids- og oppholdstillatelse.

Karim kom fra Kongsvinger til Viking før denne sesongen. Han sendte inn sin søknad om fornyet oppholdstillatelse midt i februar. Søknaden var en anke på avslaget han fikk fra tida i Kongsvinger, skriver Rogalands Avis.

Utlendingsdirektoratet (UDI) svarte med å be ghaneseren sende en ny søknad med utgangspunkt i at han nå står på Vikings lønningsliste.

Kongsvinger rykket ned fra 1. divisjon i fjor. Spill i 2. divisjon kvalifiserer ikke til oppholdstillatelse, men Viking regnet med at det skulle gå greit når det var snakk om Tippeliga-spill.

Men Viking tar det ikke for gitt at Karim får oppholdstillatelse.

- Richard Ackon i Stabæk fikk nei på søknad om fornyet arbeidstillatelse. Og det faktum at Karim går fra Konsgvinger i 2. divisjon til eliteserien, er ikke noen garanti for at søknaden innvilges, sier Viking-direktør Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad.

Viking kan ikke gi garantier om at Karim får fast plass på laget. Det kan bety at han Viking-tida for en brå slutt for ghaneseren, som har vært fire år i Norge.

- Vi avventer svaret fra UDI. Så får vi diskutere hva vi skal gjøre ved et eventuelt nei, sier Berntsen.

Ifølge Rogalands Avis kanselleres overgangsavtalen mellom Kongsvinger og Viking hvis Karim ikke får innvilget sin søknad.

(Dagbladet.no)