I HÅNDJERN: Viking-spilleren ble lagt i bakken av vektere, så påført håndjern av politiet i Stavanger sentrum klokken 01.40 natt til mandag. Foto: Vitne
I HÅNDJERN: Viking-spilleren ble lagt i bakken av vektere, så påført håndjern av politiet i Stavanger sentrum klokken 01.40 natt til mandag. Foto: VitneVis mer

Viking-spiller lagt i håndjern av politiet etter bytur

- Det ser ikke bra ut.

(Dagbladet): En Viking-spiller ble lagt i bakken av vektere og påført håndjern av politiet etter en hendelse utenfor utestedet Backstage i Stavanger sentrum natt til mandag.

Episoden fant sted rundt klokken 01.40, etter at flere av Viking-spillerne hadde vært i Vågen i Stavanger for å se VM-finalen mellom Tyskland og Argentina.

- Ser ikke bra ut Overfor Dagbladet forteller Tippeliga-profilen hva som skjedde.

- Vi var på kampen og hadde noen pils, men vi var ikke kjempefulle eller noe. Det var bare en misforståelse. Det skjedde ingenting mer enn det, sier Viking-spilleren.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer om foranledningen til at han ble lagt i bakken av vektere og påført håndjern av politiet. Samtidig er han lei seg for det som har skjedd.

- Det bildet, det ser ikke bra ut. Jeg er skuffet over meg selv - over at jeg havnet i en slik situasjon, men det var en misforståelse og politiet lot meg gå ganske raskt etterpå, forteller han.

Operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Egil Karlsen, bekrefter hendelsesforløpet overfor Dagbladet.

- Det var en episode ved Backstage hvor politiet var til stede. En mann ble lagt i bakken av vakter. Politet kom til stedet. Han ble ilagt et muntlig pålegg og bortvist fra stedet, opplyser Karlsen til Dagbladet.

I møte med klubben Viking-direktør Arne Larsen Økland ble gjort oppmerksom på hendelsen i går, og har vært i møte med spilleren i dag.

- Det var en episode som oppsto etter VM-finalen i sentrum. Vi har snakket med ham. Det er en situasjon vi gjerne skulle vært foruten, sier Økland til Dagbladet.

Direktøren forteller at klubben ikke vil forfølge saken ytterligere.

- Det er ikke et politiforhold, så det er ikke noe klubben vil ta videre. Det vil ikke komme noen reaksjoner fra vår side, sier Økland.

- Hadde spillerne tillatelse til å innta alkohol?

- Vi har ikke et totalforbud mot alkohol. Spillerne vet selv hva som kreves i forhold til kamp og trening. Nå var det også en uke til neste kamp, sier Økland.

- Jeg vet at de støtter meg. Jeg gjorde ingen annen feil enn å være i den situasjonen, sier spilleren selv.

Les også: Viking-spiller slår alarm om drikkekultur: - Når folk kommer sløve på trening, er det et problem