GLADE VIKINGER: Viking kom grusomt tilbake etter at Molde tok ledelsen på Viking stadion. De ga seg ikke før 0-1 var blitt til 4-1. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
GLADE VIKINGER: Viking kom grusomt tilbake etter at Molde tok ledelsen på Viking stadion. De ga seg ikke før 0-1 var blitt til 4-1. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

Viking stadion har blitt et fort

- De kjørte over oss, sier Molde-trener Jonevret etter 4-1-tap.

||| STAVANGER (Dagbladet): Viking stadion er blitt et fort for siddisene. Dagens 4-1 seier over Molde var den 14. strake hjemmekampen uten tap for Viking.

Og i dag overbeviste de såpass at selv gjestenes trener synes de hadde fortjent flere tilskuere:

— Resultatet var stygt. Jeg var fornøyd med 1. omgang, men etter pause kjørte Viking over oss. Viking ville mer, rett og slett. Det er synd ikke flere tilskuere kommer for å se. Det er trist med en halvfull arena når hjemmelaget spiller så fin fotball, sier Kjell Jonevret til NTB.

Jonevret spilte selv for Viking da de slo Molde i cupfinalen i 1989.

Molde åpnet best i oljebyen, og kampen var bare seks minutter gammel da gjestene fra rosebyen fikk lønn for strevet:

UTLIKNING: Patrik Ingelsten startet Vikings snuoperasjon med utlikningen til 1-1. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
UTLIKNING: Patrik Ingelsten startet Vikings snuoperasjon med utlikningen til 1-1. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Aksel Berget Skjølsvik hadde en enkel jobb med å sette inn 0- 1 etter et hjørnespark, da han fikk stå umarkert etter en dårling klareing i Viking-forsvaret.

Store sjanser Minuttet etter reddet Molde-keeper Jan Kjell Larsen mesterlig da Alexander Ødegaard kom alene i gjennom, Patrik Ingelsten misset på returen for tilnærmet åpent mål.

Marcus Andreassen hadde en god mulighet til å føre Molde i ledelen 2-0 etter 20 minutters spill, men headet utenfor fra god posisjon.

Viking slet med å skape all verden framover i første omgang, men etter 41 minutters spill var det duket for 1-1. Igjen reddet Jan Kjell Larsen bra - på et skudd fra André Danielsen - men returen satte Patrik Ingelsten i mål.
 
Forvandling— I pausen snakket vi om å senke skuldrene og tørre å spille fotball. I 2. omgang løftet spillerne seg kraftig, tok kontroll over spillet og kunnen til slutt bare gi gass, sier Viking-trener Åge Hareide til NTB.

For det var et helt annet Viking lag som entret banen i andre omgang. Større tempo, mer presisjon i pasningsspillet, et mer bevegelse i alle lagdeler.

Moldes Mattias Moström hadde likefullt omgangens første store målsjanse fem minutter ut i omgangen, men traff dårlig på den «ferdigscorede» pasningen fra Emil Joansson.

TOK LEDELSEN: Molde feirer ledermålet til Aksel Berget Skjølsvik.
Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
TOK LEDELSEN: Molde feirer ledermålet til Aksel Berget Skjølsvik. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Etter dette var det bare et lag på banen: Viking.

Og scoringene, som kunne vært langt flere, kom som følger:

2-1: Ingridi Sigurdsson var sisteman på ballen etter et innlegg fra André Danielsen.

3-1: Birkir Bjarnason var sist på ballen etter frispark av Alexander Ødegaard.

4-1: Festfotball av hjemmelaget, og igjen er det Alexander Ødegaard som serverer. Håkon Skogseid headet nydelig i mål fra bakre stolpe.