Viking Stadion kan få 30.000 seter

Fordobling vurderes.

Viking går med planer om å doble tilskuerkapasiteten på sitt nye stadionanlegg. Det snakkes om å utvide fra dagens 16.600 til 30.000.

Det er en mulig norsk og nordisk søknad om å arrangere EM-sluttspillet i 2016 og en formidabel økning i tilskuertallet etter at det nye stadionanlegget åpnet i 2004 som er motivasjonen bak planene om å utvide tilskuerkapasiteten så dramatisk, skriver Stavanger Aftenblad.

Foreløpig vil ingen i Viking si hvor langt planene om en utvidelse av arenaen er kommet, men Aftenbladet erfarer at en ny og utvidet arena kan stå klar til 2010-sesongen starter.

- Teknisk er en utvidelse fullt mulig, sier arkitekt Henriette Sagland. Hun jobber i arkitektfirmaet Signatur som har stått for utredningen om en utvidelse sammen med et entreprenørfirma.

- Nå må vi finne ut om det er kommersielt grunnlag for en utvidelse, for det har liten hensikt å bygge på stadion for to EM-kamper, sier styreleder Ole Rugland i Viking.

• Les også: Toppklubber vil bidra til norsk-svensk fotball-EM

(NTB)

NYBYGD: Sånn ser Viking Stadion ut i dag, men den kan bli bygget ut til det dobbelte. Det vil si en publikumskapasitet på 30 000 tilskuere. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
NYBYGD: Sånn ser Viking Stadion ut i dag, men den kan bli bygget ut til det dobbelte. Det vil si en publikumskapasitet på 30 000 tilskuere. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer