Viking vant 2-1 mot Sarpsborg

Viking stakk kjepper i sølvhjulene til Sarpsborg: – Vi hadde mye å bevise

Viking vant 2–1 mot et medaljejagende Sarpsborg.

ETTERLENGTET SEIER: 2-1-seieren til Viking over Sarpsborg var deres første hjemmeseier siden 4. juni. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ETTERLENGTET SEIER: 2-1-seieren til Viking over Sarpsborg var deres første hjemmeseier siden 4. juni. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Viking – Sarpsborg 2–1 (1–1)

(Dagbladet): – Vi hadde mye å bevise overfor oss selv. Vi har hatt noen tøffe og svake prestasjoner de siste ukene – vi ønsket virkelig å vise at vi er bedre enn det. At vi er et bedre fotballag enn det, sa Viking-trener Ian Burchnall til Eurosport etter kampen.

Til tross for at Stavanger-klubben ble klar for Obos-ligaen allerede forrige runde, vant de 2–1 mot et medaljejagende Sarpsborg.

– Det har vært litt kjennetegnet vårt at når vi har hatt muligheten så har vi ikke klart å gripe den. Det beviser vi igjen her i dag. Det er jævlig bittert, sa Sarpsborg-spiller Joachim Thomassen til Eurosport etter kampen.

Godt Viking

Viking kom til flere sjanser i løpet av det første kvarteret, men det var sarpingene som skulle ta ledelsen.

Sarpsborgs senegalesiske stortalent Krépin Diatta løp seg fri på venstresida. Han slo inn til Patrick Mortensen som stanget kula knallhardt bak keeper Iven Austbø

Det var hans første mål siden 13. august da Sarpsborg spilte 2–2 mot Kristiansund.

Men Viking slo raskt tilbake. Zymer Bytyqi dro av et par spillere før han skjøt mot Sarpsborg-målet.

Anders Kristiansen fikk så vidt slått ballen unna, men George Green pirket inn returen i duell med Sigurd Rosted.

– Et stort øyeblikk

Green løp rett til trener Ian Burchnall for å feire det som var hans første mål for Viking i Eliteserien.

– Jeg ønsket å hedre ham for alt han har gjort for meg i løpet av min tid i Viking, sa målscorer Green til Eurosport i pausen.

– Det gjorde meg veldig glad. Jeg er veldig stolt av gutten, og det var et stort øyeblikk for meg og Green personlig, sa Burchnall om målet.

- Engelsk takling

I andre omgang skulle Green også markere seg. Engelskmannen vartet først opp med noen fine finter, men da han spilte ballen litt for langt foran seg stupte han inn med knottene først for å gjenvinne ballen.

Green ble vist det gule kortet, noe Viking-trener Ian Burchnall virket å være uenig i.

– Det er en engelsk takling, kom igjen, ropte treneren på sidelinja.

Like etter fikk Patrick Mortensen en svær sjanse til å sette inn sitt andre, men spissen skjøt rett på Austbø.

Kanonscoring

Kvarteret før slutt fikk Viking en gigantisk mulighet til å ta alle poengene.

Bytyqi slo inn mot Tommy Høiland. Viking-spissen headet ballen mot Mathias Bringaker, men 20-åringen fikk akkurat ikke en fot på ballen.

Viking fortsatte å jage seiersmålet, og i det 88. minutt kom det.

Kaptein André Danielsen slo inn til Fredrik Torsteinbø. Innbytteren la ballen til rette med sin første touch, før han banket kula i mål. 2-1.

Tapet plasserer Sarpsborg på tredjeplass. Strømsgodset har like mange poeng, men ligger bak på målforskjell. Molde, på andreplass, ligger tre poeng foran.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer